I A SOBRE HEM DE CALLAR?

Estem a dissabte i, malgrat tot just no fa ni 48 hores que s’ha iniciat la campanya a les Eleccions al Congrés, ja he participant en uns quants actes i encara queden 15 dies.

Dijous a la nit vaig anar al sopar d’Inici de Campanya al Prat del Llobregat, on es feia l’Acte Nacional i després cap a Sant Joan, amb la gent de la coalició de la nostra ciutat, que ja estaven penjant les pancartes i vaig anar a enganxar els cartells de l’acte d’avui.

Divendres al matí, Roda de Premsa al local d’ICV amb el candidat i les candidates de la comarca. Es va fer una repassada de com CiU, al llarg dels 23 anys de mandat a la Generalitat, havia deixat abandonada totalment la nostra comarca; com en els dos governs d’esquerres, només en 7 anys, s’han corregit alguns dels dèficits més importants i que ara, amb CiU al govern amb el recolzament del PP, ens tornem a veure com a comarca oblidada, amb el territori trinxat d’infraestructures que beneficien l’accés a Barcelona però la manca de bona comunicació intercomarcal i amb unes retallades molt greus

Nosaltres, a Sant Joan Despí, en tenim dos exemples claríssims de la diferència entre un govern d’esquerres i un govern de CiU. L’Hospital Comarcal que va necessitar 30 anys per poder-se dur a terme, n0 ha arribat a posar-se en marxa totalment i això vol dir que l’atenció que havia de donar queda totalment retallada. I un altre exemple: Durant 23 anys una sola Llar d’Infants pública, en els darrers anys, cofinançament Generalitat-Ajuntament per poder fer-ne tres més; en l’actualitat, retallada en el finançament de la Generalitat que posa en perill el servei.

Però la Comarca en té molts altres d’exemples. El més recent és les retallades en el funcionament de les dessalinitzadores, en concret la del Prat.

La història és llarga però cal fer memòria que durant els anys de govern de CiU no es va fer cap acció per protegir els rius, pous i les aigües freàtiques del nostre país i l’única proposta per disposar de l’aigua necessària va ser els transvassaments, com el del Roine; hipotecar la necessitat de l’aigua a un riu que prové d’un altre país.

Durant el govern d’esquerres va haver la sequera més greu que mai hem patit i així es va veure que no s’havia fet res. Ara, amb les intervencions fetes està garantida la necessitat d’aigua de tota Catalunya, passi el passi. Però a més, s’ha aconseguit aturar la salinització del Delta del Llobregat, s’han recuperat els pous i millorat tota l’aigua del subsòl, mantenint també el cabal ecològic necessari per evitar l’entrada d’aigua del mar als aqüífers.

Ara, l’Agència Catalana de l’Aigua està reduint el funcionament de les dessalinitzadores, amb els perjudicis que això comportarà. Tot i que, evidentment, hi ha qui ho defensa; no cal dir, però, que és un mitjà que es manté en diner públic i només cal obrir la web i veure què anuncia.

Espero equivocar-me i que no haurem de sentir ben aviat que es necessita un trasvassament per poder tenir aigua.

Al final m’he embolicat en explicar part de la Roda de Premsa i no he dit res de l’acte d’avui a la Plaça de l’Ermita.

El temps s’ha portat bé amb nosaltres i hem pogut construir el MANDALA: PROU RETALLADES. Ha estat divertit i també molt interessant tot el què ens han explicat la Laia Ortiz i el Joan Josep Nuet, números 2 i 3 en la candidatura de Barcelona al Congrés i que, si es confirmessin les dades que han sortit en la darrera enquesta del CIS, acompanyarien a Joan Coscubiela a Madrid.

Tenim molta feina per endavant, hem de convèncer que es poden canviar les coses i fer-les d’una altra manera. És cert que el vot no ho pot canviar tot, però si no anem a votar segur que no podrem canviar res, i les retallades no s’aturen amb l’abstenció.

ICV-EUiA ha preparat un programa amb 900 propostes, però com no tothom se les llegiria, aquí us deixo les 30 prioritats; ja les anirem comentant.

Anuncis

2 thoughts on “I A SOBRE HEM DE CALLAR?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s