Post-eleccions generals 2011

A la meva “piulada” de bon matí em preguntava com podia ser que no estigués donant salts d’alegria, perquè realment els resultats d’ICV-EUiA a Catalunya i els d’IU a Espanya, permeten fer un grup parlamentari d’esquerres al Congrés dels Diputats.

Però està clar que aquesta alegria es veu truncada pels resultats obtinguts per la dreta, no només del PP a Espanya, que ja es veia a venir per com el PSOE i ZP li han posat la catifa vermella. Sinó també per l’avenç important de CiU a tota Catalunya.

No sóc capaç d’entendre com es pot votar a una coalició que està retallant drets. Qui es creu que defensaran Catalunya si quan van estar governant durant 23 anys no van aconseguir res de l’Estat? Ni en governs socialistes, ni en governs del PP. Ara ens creurem que serà diferent?

A la nostra ciutat els resultats han estat molt bons per ICV-EUiA respecte les eleccions generals del 2008, amb un augment de 708 vots, el que representa un increment del 4’30%. Però no es pot obviar que a Sant Joan Despí la dreta ha avançat considerablement i, sobretot, la pèrdua de prop de 3.500 vots per part del PSC.

Pel que fa als resultats del Baix Llobregat, la nostra coalició augmenta més de 24.000 vots, però és sorprenent l’increment de vot de CiU que queda com a força guanyadora en una comarca com la nostra. Certament ha estat un vot de càstig al Partit Socialista.

Avui es dia 21 i tot allò que hem proposant a la campanya ara són eines per treballar. Eines que hauran de resultar potens per afrontar unes actuacions del PP, amb majoria absoluta, que es preveuen aniran en contra dels drets de la ciutadania, sobretot d’aquella més vulnerable.

Una bona notícia també ens ha portat aquestes eleccions, és el fet que PxC no ha aconseguit cap escó i Unitat contra el Feixisme ha contribuït especialment a aquest fet amb totes les eves actuacions: mobilitzacions als barris, enganxada de cartells, manifestacions a les ciutats, bustiada informativa… Gràcies a totes aquestes accions la xenofòbia no té cabuda al Congrés. Però haurem de seguir alerta perquè el discurs feixista no s’atura.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s