Violència de gènere 2.0

Aquesta setmana es realitzen arreu activitats per expressar el rebuig contra la violència vers les dones.

Com cada any, a la nostra ciutat, Violeta: associació contra la violència de gènere, realitza el seu acte “No te olvido” en record de totes les dones assassinades en el darrer any. Normalment el fan a l’aire lliure però com dilluns amenaçava pluja ho varen fer al Centre Cívic de Les Planes.

Com sempre un acte colpidor perquè llegir els noms de cadascuna de les dones, enguany 64, fa que no siguin una estadística sinó una persona que ha perdut la vida a mans d’una parella o exparella.

Dimarts vaig anar a Jornada organitzada per la Diputació de Barcelona que amb el títol “Prevenció de la violència de gènere en les societats 2.0” on vaig poder conèixer estudis que s’estan realitzant a nivell de prevenció i experiències que s’estan duent a terme a nivell municipal arreu del món.

Molt interessants els estudis que s’estan realitzant, amb coordinació de diferents universitats, sobre com són les relacions que s’estableixen entre la gent jove a partir de les TIC, les xarxes socials i com s’expressen, tan en les fotografies com en els textos, repetint patrons: Passió/violència. Dependència i sacrifici, Sentiments negatius. Amor com a destí.

Fantàstica el Programa que s’està duent a terme a Tenerife “Enrédate sin machismo” que consta d’accions de prevenció, sensibilització i informació dirigides especialment a adolescents i joves. Que a través d’internet pot arribar més directament i està generant una construcció col·lectiva de coneixement.

L’experiència “Juga amb la Igualtat” més dirigida a les edats d’Educació Primària és la que ens va presentar l’Ester Arcos i que s’està desenvolupant des del Consell Comarcal del Bages, dirigida a la població de 34 municipis.

Els Mossos d’Esquadra varen venir a explicar la temàtica de les xerrades que fan als instituts de secundària sobre la inseguretat de la xarxa.

A la nostra ciutat hem treballat amb les entitats a través de la campanya “Contra la violència de gènere totes les nostres veus”, també fent formació al professorat i tallers amb joves i el proper dia 25 de novembre a les 17,30 farem la cadena humana davant de l’Àrea de Serveis a la Persona i després es llegirà el Manifest de rebuig de la violència masclista.

En aquesta època d’ “ajustos pressupostaris” les polítiques de gènere també pateixen retallades, però es fa necessari seguir prioritzant accions preventives i de sensibilització per tal que adolescents i joves no segueixin reproduint les pautes de comportament masclista que està fent que la majoria de dones assassinades siguin menors de 30 anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s