El masclisme mata

Sí, es fa evident per a tothom que amb les lleis únicament no eradicarem la violència masclista de la societat

L’any que s’ha acabat ha deixat 60 dones assassinades, una xifra que any rera any es repeteix. Però aquesta és la darrera conseqüència de la violència que milers i milers de dones pateixen cada dia al nostre país i arreu del món.

Ahir dilluns, com tots els primers dilluns de cada mes, l’Associació Violeta va fer, davant de la seva seu, els 5 minuts de silenci en memòria de les dones assassinades en el darrer mes. Malauradament, tot just havien assassinat una dona a Girona.

Està clar que queda molt per fer i no es pot suprimir el Programa de violència masclista com a fet la Generalitat o tornar a conceptes com la violència domèstica, que té a veure amb una situació de conflicte determinat però no amb el model patriarcal de supremacia dels homes sobre les dones.

Una de les accions és la prevenció, intervenint en l’adolescència; ja que és en aquesta època on s’estableixen les primeres relacions afectives i on comencen a aparèixer situacions de domini i violència masclista. Un exemple de materials que s’han elaborat és el còmic que fa referència a les diferents formes de violència masclista: el matrimoni forçat, l’agressió sexual, la mutilació genital femenina…

A Sant Joan, amb la finalització i no renovació del contracte de l’Agent d’Igualtat, hem de cercar recursos i alternatives per poder seguir oferint la formació que es duia a terme als centres educatius de secundària. Confio que, al llarg de l’any, podrem buscar estratègies perquè es puguin seguir fent els tallers.

Estic segura que que podem ajudar a canviar actituds en els nois i, sobretot, fer que les noies siguin conscients de què no han de consentir en les seves relacions per evitar arribar a una situació més greu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s