Roda de Premsa a Sant Boi

El divendres passat vaig acompanyar, com a vice-presidenta Comarcal d’ICV, en Jaume Bosch, Diputat i Portaveu del Grup d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, a la roda de premsa que es va celebrar a la seu d’ICV a Sant Boi.

Primer va tenir una reunió amb la Unió de Pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat, que volien conèixer la posició de la nostra coalició respecte a la continuïtat del Parc, tenint en compte les retallades que s’estan produint. Era un primer contacte ja que la Unió de Pagesos vol fer el mateix  amb la resta de grups polítics.

Després es va fer la roda de premsa convocada per expressar el rebuig de la coalició als pressupostos de la Generalitat pel que fa al Baix Llobregat, ja que són regressius i penalitzadors en una comarca especialment afectada per la crisi econòmica, amb poblacions que tenen una taxa d’atur per sobre de la mitjana de Catalunya (15,5 %), com és el cas de Martorell (19,4 %), Sant Boi (18,1 %), Olesa de Montserrat (17,7 %) o Cornellà (17,1 %) entre d’altres.

Així doncs s’està fent una política equivocada perquè les retallades no seran la solució a la crisi ja que generen més recessió econòmica i afecta sobretot a les persones amb menys recursos.

Enlloc de fer propostes per incrementar els ingressos a partir del fet que qui més té pagui més, es plategen pujades en el subministrament d’aigua, en el transport públic, en les taxes universitàries, etc. incrementant les diferències i la injustícia social.

El Baix Llobregat, una comarca amb més de 800.000 habitants s’està veient especialment afectada per les retallades i per una discriminació respecte de la resta de Catalunya. Així mentre la inversió mitjana per habitant a Catalunya per aquest 2012 es preveu que serà de 252 €, com és que per al Baix Llobregat només serà de 165€ /habitant?

Com el 2010 l’aportació de la Generalitat al Baix Llobregat va ser de 398 €/h, la reducció per aquest any representa una pèrdua del 59%. Quina és la raó d’aquesta discriminació?

Durant els anys de govern d’en Jordi Pujol el Baix Llobregat va patir reiteradament l’abandó en la inversió, es pot especular pensant que va ser pel fet que hi havia pràcticament a tots els governs municipals majories d’esquerres. Aquesta discriminació es va corregir amb el canvi de govern, a Sant Joan es va fer per fi l’Hospital Comarcal, 30 anys encallat o la construcció de Llars d’Infants, entre moltes altres intervencions a la Comarca.

Ara sembla que torna l’època de castigar a un terrritori que necessita un impuls en la seva indústria i una inversió per reactivar l’economia. No és qüestió de demanar més que a d’altres territoris que igualment necessiten també intervencions, però sí demanar el mateix tractament.

A molts ajuntaments del Baix Llobregat hi ha governs de CiU i del PP, tan de bo aquests grups polítics posin les necessitats de la Comarca per davant del suport a uns pressupostos injustos, que no podran donar resposta a les necessitats del Baix Llobregat.

Anuncis

One thought on “Roda de Premsa a Sant Boi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s