Debat sobre violència masclista

Dijous al vespre vaig participar en el debat sobre violència masclista que la Federació d’Associació de Veïns del Baix Llobregat va organitzar dins del seu programa AULA ACTUAL. Hi havia d’anar la Treballadora social que s’encarrega del SIAD (Servei d’Informació i Atenció de Dones), però per motius familiars no podia ser i vaig fer la presentació jo mateixa.

Malgrat el fred, moltes persones van voler escoltar les intervencions i després participar en el col·loqui que es va obrir.

Vaig parlar una mica del per què li diem “violència masclista“, aclarint el concepte i diferenciant-lo de violència domèstica o d’altres tipus de violència. Vaig exposar una mica la procedència d’aquesta violència per la societat patriarcal en la qual estem vivint i després vaig apuntar com es traduïa aquest domini dels homes sobre les dones en les diferents formes de violència, fins arribar a l’assassinat.

En segon va intervenir un psicòleg infantil que va exposar com afecta en les criatures la violència masclista. Com hi ha molts infants i adolescents que presenten tota una problemàtica escolar, de relacions socials, etc. i que en realitat el què està amagant és una llar amb violència del pare contra la mare i, de vegades, contra les filles i els fills.

Després va intervenir la Mossa d’Esquadra que atén en la Comissaria de Cornellà els casos de violència masclista i que pertany al Circuit contra la violència de les dues poblacions, Sant Joan Despí i Cornellà. Ella va explicar com s’activa el protocol d’intervenció quan hi ha una denúncia, però també ens va fer conscients que moltes dones acaben retirant aquesta denúncia i que es fa difícil poder canviar això.

Finalment, per part de les Associacions de Veïns va intervenir la persona encarregada de l’organització del “Curs contra la violència masclista” que s’ha realitzat a Esplugues des del mes d’octubre fins el gener, quan s’ha fet la cloenda a la que hi vaig assistir, i en el qual hi han participat vàries dones de la nostra ciutat, de l’AAVV de Les Planes i de l’Associació  Violeta.

Ella va explicar en què havia consistit el curs i la importància de realitzar aquesta formació per tal de generar en la societat civil dones que puguin donar suport a d’altres dones que estiguin patint maltractaments i puguin fer acompanyaments cap a els espais i recursos on puguin atendre-les.

Per acabar hi va haver un torn de paraules que va estar molt interessant.

Felicitats a AULA ACTUAL i a tota la gent que hi participa!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s