Marató de la pobresa

Quan quasi el 20% de la població a Catalunya està en risc de pobresa aquest és el darrer invent del “govern dels millors”, una Marató a la TV3 per recollir diners que després es distribuirán “rigorosament” per projectes d’entitats que estiguin treballant atenent situacions de pobresa.

Segons el que ha fet públic TV3 serà amb transparència i que les persones que viuen amb l’amenaça de l’exclusió social seran les protagonistes. És a dir, que com fan amb les altres edicions, portaran a la persona alcohòlica que viu al carrer i que ja no vol ningú de la família. Entrevistaran també a la família que l’han desnonat i que ja mai més podrà tenir un contracte de treball perquè sinó el banc se li quedarà una part per pagar el què li falta d’hipoteca. Portaran al plató a la mare sola amb tres criatures que cobrava el PIRMI i que va marxar a l’agost al Marroc a passar amb la seva família el ramadà i que ara li han retirat. Aniran a veure a casa seva a la senyora malalta mental que fa més de 60 mesos que cobra la Renda Mínima i com és una situació cronificada el decret estableix que se li retiri. O potser aniran a visitar a una de les centenars de persones grans que viuen soles, majoritàriament dones, i que reben pensions molt per sota del SMI (salari mínim interprofessional).

Perquè, és clar, aquest és el model dels programes de la Marató, portar persones afectades per la malaltia sobre la que es vol investigar. Una manera de donar informació però també de “fer pena” o de “tocar la fibra emocional” perquè la gent doni diners.

Ara què?, també es farà un programa per “fer pena” o, com no estaria ben vist portar a aquestes persones que tenen nom i cognoms a la nostra ciutat i a tots els pobles i ciutats del nostre país, el què faran és portar a les entitats perquè expliquin els seus projectes?. I aquí és on està el moll de l’os, és on sorgeixen totes les preguntes.

Com es pot estar en contra d’aquesta Marató si les entitats estan fent un treball magnífic i ara se’n podran beneficiar? Però, quines entitats se’n beneficiaran? les grans?, les de sempre?, les conegudes?. Hi haurà un equilibri territorial en el repartiment? (d’això ja en parlaré un altre dia)

Hi ha veus que estan en contra d’aquesta Marató perquè si ara la fem per a la pobresa d’aquí a quatre dies l’haurem de fer per la sanitat, quan hi hagi gent que no pugui pagar-se el tractament o l’operació que no li fan a la seguretat social. I no cal dir que també l’haurem de fer per l’educació, ja que moltes famílies no podran pagar el material escolar o els estudis universitaris, que quedaran únicament per a famílies amb alt poder adquisitiu.

Senyors i senyores de CiU deixeu-nos estar de patotxades i de Marató de la pobresa i abordeu de veritat un finançament adequat a través dels impostos sobre les grans fortunes, recuperant impostos de successions i controlant les subvencions a les entitats financeres. Ja que volen un control sobre les persones que cobren la Renda Mínima, controlin les empreses que tenen equips directius cobrant sous escandalosos, amb treballadors i treballadores sense contractes i amb facturacions amb negre.

I la casella de la declaració de renda, que l’església doni la meitat del què recull, que només amb la meitat ja no cal fer la Marató i, pel proper exercici, que hi hagi la possibilitat de posar la creu per acció social perquè directament vagi als ajuntaments que són qui estan atenent a totes les famílies arreu del territori, sense excepció.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s