Dació en pagament

Quan en Joan Herrera estava al Congrés de diputats a Madrid, aviat farà dos anys,  ja defensava la “Dació en pagament”; és a dir, que en cas de no poder pagar la hipoteca de l’habitatge habitual, per saldar el deute hipotecari, només cal donar l’habitatge.

Aquesta mesura es reclamava ja llavors perquè moltes famílies es trobaven que eren desnonades i, a més de quedar-se al carrer, mantenien un deute addicional perquè el pis es tassava amb menys valor que el que tenia quan se li va concedir la hipoteca. En aquests moments això està afectan a més de 200.000 famílies, de les més de 600.000 que han estat desnonades a tota España.

Al gener del 2011, ja en el Parlament de Catalunya, en Joan Herrera va fer propostes complementàries a la dació en pagament per tal d’evitar el sobreendeutament.

El mes de març de l’any passat, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, van iniciar els tràmits per fer una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè és regulés la dació en pagament amb caràcter retroactiu.

Aquests darrers dies Joan Herrer ha demanat que s’admeti a tràmit aquesta ILP perquè la mesa del Congrés la té bloqueada, tot i que sembla que ara podrà seguir endavant tot el procés.

A la intervenció d’en Joan Coscubiela al Congrés de Diputats, el Ministro de Economía y Competitividad ha donat unes respostes poc satisfactòries donat que parla d’un “còdig de bones pràctiques” per a la banca que, en cap cas, significa una obligatorietat. Evidentment, en Joan Coscubiela ja ha plantejat quina és la realitat i com el dia 6 març, quan es defensarà la moció presentada, es veurà clarament qui és qui en aquest tema.

50.000 famílies han estat desnonades a Catalunya, hi ha molts moviments socials que aturen alguns desnonaments i que donen suport i assessorament, però això no s’aturarà si no hi ha una llei que impedeixi que els banc i caixes segueixin acumulant habitatges i generant més pobresa i exclusió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s