S’ha perdut una gran oportunitat

Quan el 2 de desembre del 2010 vaig escriure al bloc sobre la proposta d’ICV-EUiA perquè la nova biblioteca del Barri Centre portés el nom de Teresa Pàmies, ja deia que hi havia motius sobrats per posar-li aquest nom.

Llavors, tot i ser molt gran, hauria pogut venir a la inauguració o, si més no, ser conscient que se li estava fent un homenatge i, sobretot, un reconeixement a la seva trajectòria com a escriptora.

El partit majoritari al govern de la ciutat no va considerar aquesta proposta i una de les raons va ser que Teresa Pàmies no era prou coneguda; evidentment la nostra resposta va ser que potser aquesta podria ser precisament una de les raons per les quals calia posar el seu nom al nou equipament.

Ara, aquests dies, a tots els mitjans de comunicació s’està fent la semblança d’aquesta gran dona que ha estat Teresa Pàmies. A nivell polític, feminista, cultural…..

Dones amb Iniciativa s’ha fet ressó de les paraules de Dolors Camats i al bloc d’en Joan Coscubiela ha penjat la seva intervenció al Congrés a Madrid, on també la nomena.

Penso que es va perdre la gran oportunitat de què la ciutadania de Sant Joan Despí, des dels infants, passant pel jovent i la gent gran, avui sentíssim l’orgull de tenir un espai cultural que portés el nom de la magnífica escriptora, compromesa amb la democràcia i amb la lluita de les dones.

Estic segura que als centres educatius, tan de primària com de secundària, tindran l’encert de llegir i fer llegir alguna de les seves obres.

Espero que algun dia, quan s’hagi de posar el nom a un carrer o a una plaça de Sant Joan Despí, recordin que Teresa Pàmies també s’ha de tenir en compte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s