Un(a) cas(a) re(i)al

En un petit país, enCAra que no esTAva gaire alLUNYAt, fa uns quants segles va haver-hi una guerra i des de llavors els reis Bordolents van governar amb unes lleis que no agradaven gaire.

Al llarg dels segles, més guerres, més reis i alguna reina van anar fent i desfent en el destí dels ciutadans i ciutadanes d’aquest petit país, que un bon dia van tenir La Gloriosa idea de fer una revolució i es va poder proclamar la Primera República. Però, ves per on, la cosa no va sortir massa bé i, una altra vegada, els reis Bordolents van tornar a regnar.

La gent seguia sense voler que hi hagués un rei i, democràticament, van elegir convertir-se en una República; fent una constitució molt avançada, trencant amb privilegis, proclamant la igualtat entre homes i dones i amb drets socials i polítics que a hores d’ara s’estan posant en qüestió.

Tampoc aquesta vegada va donar resultat, potser perquè no ho van saber fer prou bé, però sobretot perquè hi va haver militars que van emprar la força de les armes per sobre de la força de la raó i de les idees. Així es va arribar a un dictadura.

En aquella època, aquest petit país va patir força, va haver de mantenir la seva llengua i la seva cultura de manera clandestina; però mai va ser derrotada la seva dignitat com a poble

Ves per on, el propi dictador va organitzar una Llei de Successió i va tornar a col·locar al front de l’Estat un nou rei Bordolent i ara és qui fa de rei d’un poble que n’està més que fart de moltes de les coses que envolten al monarca i a la seva família.

Ell, quan tenia 18 anys, va matar al seu germà accidentalment amb un revòlver que se li va disparar mentre jugava a les golfes de casa seva.

La caiguda i operació d’aquesta setmana quan caçava elefants, no és més que una llarga llista d’accidents diversos que al llarg dels anys. A veure si algun mitjà s’hi atreveix a fer la recerca de les caigudes esquiant o els canells trencats per travessar uns vidres conduint una moto (serà llegenda urbana?)

No cal dir que la resta de la família tampoc té pèrdua, sobretot els gendres que no es pot dir que un sigui “pressumpte” cocainòman i que per això va patir un ictus i ara el seu fill es dispara un tret al peu (no hauria d’estar a la presó per negligència com a pare?); i que tampoc es pot dir que l’altre sigui “pressumptament” un lladre i un estafador que ha fet uns negocis fraudulents (no hauria d’estar a la presó com els joves que van cremar els contenidors el dia de la vaga?)

Realment la justícia no és igual per a tothom, tampoc la sanitat, tampoc hisenda i els impostos, tampoc les lleis de protecció de menors…….

Qui vol monarquia? Qui vol els reis Bordolents? Qui vol mantenir a una família que ho té tot mentre hi ha gent al país hi ha gent que no té res?

I a sobre ens van retallant i avui l’Artur Mas diu que fem més esforç per omplir els calaixos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s