ATUREM EUROVEGAS

ATUREM EUROVEGAS és el nom de la Plataforma que s’ha constituït per tal de denunciar que aquest complex destinat al joc no és el que els ciutadans i ciutadanes del Baix Llobregat entenem com a model de creixement dels nostres pobles i ciutats.

Dissabte van organitzar una bicicletada des de diferents pobles de la comarca, amb un dinar popular a l’arribada, on hi van participar un centenar de persones.
Dimecres passat, 18 d’abril, vaig assistir a la roda premsa que la coalició d’ICV-EUiA-EPM va celebrar a Viladecans per tal de donar a conèixer el nostre posicionament davant d’aquest macro projecte. Hi vam anar representants de totes les poblacions acompanyant a Joan Herrera.
Un cop més la nostra coalició és l’única força política que s’ha posicionat clarament en contra d’Eurovegas; perquè, tot i que no tenim tota la informació ja que el govern de la Generalitat està actuant amb poca transparència i sense informar a les ciutats que es poden veure afectades per la instal·lació, és evident que hi ha una agressió al territori i un despreci a les persones que vivim a aquesta comarca.
L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ja va exposar clarament el seu posicionament al Ple Municipa com també ho va fer a la roda de premsa, on van sorgir molts elements a tenir en compte i l’evidència del pes dels aspectes negatius.

– Destrucció del Parc Agrari, un espai de referència com a zona agrícola que abasteix a la Comarca i a Barcelona; on, en temps de crisi, ofereix la possibilitat de treball. Són anys i anys que ha costat mantenir aquesta zona de manera protegida per evitar la seva eliminació. Si bé en altres èpoque potser la pagesia hauria obtingut un benefici econòmic de la venda d’aquests terrenys; en el moment actual, la contrapartida econòmica seria força minsa.

– A nivell d’ocupació territorial és una aberració ja que implica, en les diferents fases, l’ocupació de 800 hectàrees, o el que és el mateix. 800 illes de casas de l’eixample de Barcelona.

– Cal preguntar-se també per què volen aquest complex al Baix Llobregat on l’atur important, però que és evident que hi ha un baix nivell de renda i amb poca qualificació laboral de la gent aturada.

– L’aparició d’addiccions com la ludopatía, consum de drogues o abús d’alcohol, accions delictives com la prostitució, el blanqueig de diners, etc. són les diferents formes de les activitats lucratives que s’hi desenvoluparan.

– Difícilment aquest és el model de turisme que Barcelona necessita i vol. Una Barcelona que té un prestigi arreu del món com a ciutat cultural amb una oferta que res té a veure amb Eurovegas

Aixì molt més es pot argumentar per estar-hi en contra, podeu trobar molta més informació a la xarxa on es donen motius per dir que no a aquest projecte. Us recomano la lectura d’aquest enllaç ja que hi ha una explicació detallada i documentada.

Haurem de lluitar fins el final per imperdir-ho

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s