TRIODOS BANK

Avui, dins del projecte Utopies, igual que hi va haver la intervenció de l’Arcadi Oliveras, a la Sala Aloma de la biblioteca Mercè Rodoreda, Isabel Sánchez, e ns ha vingut a explicar què és i com funciona la Banca Ética i en concret Triodos Bank, un model diferent d’entendre i aplicar el concepte d’entitat financera.

Ens parlava de què hem d’entendre que els diners tenen molta força, amb la qual cosa, utilitzant els valors de banca ètica prenem decisions que poden modificar grans coses.

Qualsevol transacció econòmica genera uns beneficis, cal que es valorin a costa de què es generen aquests beneficis. A costa d’invertir en armes?, a costa del treball infantil?, a costa de la contaminació i l’explotació indiscriminada del territori?.

Aquesta és la gran diferència: quan una persona posa els seus estalvis en banca ètica sap que hi ha la màxima TRANSPARÈNCIA en les inversions que aquest banc realitza. Seran sempre inversions on la rendabilitat s’obté a través de sectors culturals, socials i ecològics, que garanteixen un sou digne a les persones que hi treballen, on no hi ha explotació infantil ni destrucció del medi ambient.

Com qualsevol banc garanteix la solvència i la seguretat, la disponibilitat de líquid i la rendabilitat, tot i que els beneficis potser no són els més alts del mercat; beneficis entesos monetàriament.

Ha contestat moltes preguntes sobre els microcrèdits, les inversions, l’ús de targetes, l’accessibilitat -tenint en compte que pràcticament tot es fa de manera virtual ja que només hi ha una oficina a tota Catalunya-

Crec que formar part de la Banca Ética és un pas més a la coherència de les persones que fomentem un consum responsable, que promovem el comerç just, que defensem la protecció del medi ambient, que estem en contra dels grans beneficis que costen vides …. Tot forma part d’uns valors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s