Rescat dels Bancs

Jo no ho entenc, no entenc res. Ens retallen sanitat, ens retallen educació, retallen el sou al funcionariat, ens treuen 1 milió i mig d’euros pel foment de l’ocupació, no faran les infraestrucutres necessàries pel corredor del mediterrani, etc.etc. i tot és perquè l’Estat diu que no té diners per fer tot això. Llavors, d’on treuren els 19.000 milions d’euros per donar-li a BANKIA? D’on surten? L’únic que es veu és que els diners s’escolen, com a la fotografia, com si caiguessin a un forat negre.

Sembla que ja portem més de 140.000 milions donats als bancs i caixes. Ja va començar en Zapatero l’any 2008 i llavors es deia que no era un pla de rescat del sistema financer español, que segons es deia era solvent i sòlid, i que només es tractava d’evitar l’aturada econòmica. Ja llavors en Joan Herrera al Congrés deia que s’havien de posar condicions a aquests diners, la banca havia de donar-los a les petites i mitjanes empreses en formade crèdits. Això no va passar llavors i sembla que tampoc ara.

Si les caixes i els bancs estan ofegats perquè amb la bombolla immobiliària, que ells mateixos varen generar, s’han quedat amb un munt de pisos de gent perquè no pot pagar la hipoteca i tenen els diners immobilitzats, per què l’Estat ha de donar els diners als bancs??? No seria possible donar els diners a la gent perquè pagués la seva hipoteca??? Així tots els bancs tindrien diners, totes les persones tindrien casa on viure i l’Estat podria anar recuperant aquests diners a llarg termini; a més de que no tindria a gent al carrer havent de donar-li ajut social.

No deu ser tan fàcil, oi? perquè si no ja ho haurien fet, oi?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s