La dreta desmunta el sistema públic

Dimecres a la tarda vam fer una trobada a l’Àrea de Serveis a la Persona amb la intenció de parlar de què està passant amb el desmantellament dels serveis públics de sanitat i educació; per això van venir l’Enric Dolado, el Marc Sangüesa i la Dolors Camats.

Jo em vaig comprometre a fer una mica de resum de les intervencions i aquí està. Tot i que és molt difícil, i segur que em deixaré moltes coses, espero no oblidar les més importants.

L’Enric Dolado, Secretari d’Organització de la SAP de CCOO del Baix Llobregat Centre-Nord,ens va explicar quines són les retallades que més estan afectant la nostra comarca i, especialment, Sant Joan Despí.
Un dels aspectes més greu és l’eliminació d’algunes proves o, simplement, que ja no es prescriuen pel seu cost; això el que genera és la privatització d’aquestes proves.

Un altre és tot allò que ja s’està fent pagar com són els aparells ortopèdics, les ambulàncies no urgents, etc

A Sant Joan Despí ja es va tancar el Centre de Rehabilitació de l’Avinguda Barcelona i s’ha integrat dins de l’Hospital Moissés Broggi, on s’aculumen cada cop més qüestions de “disfuncionament” fins el punt que el comité d’empresa ha denunciat les condicions laborals.

En definitiva, el què ens va transmetre l’Enric és que es pretén canviar de model i anar a una sanitat privada per qui se la pugui pagar i una sanitat pública per a la gent pobra i això és el que ens anirem trobant.

En Marc Sangüesa, Secretari d’Ensenyament de CCOO del Baix Llobregat, va deixar clar que hi ha complicitat entre el govern de la Generalitat i l’Estat per anar desmantellant l’escola pública, ya que les mesures s’experimenten a Catalunya i s’apliquen després arreu.

Aquest atac als serveis públics en general estan deixan una precarietat que, en educació, representa el retorn a una inversió equivalent a la que hi havia els anys 70. És el primer cop que, des de la democràcia, el pressupost és recessiu, tan a Catalunya com a Espanya.

L’educació pública ha estat garantia de la cohesió social del nostre país. La normalitat, la inclusió, la igualtat d’opotunitats s’han desenvolupat gràcies a l’accés de tothom a una educació de qualitat. Això està ara en perill.

La darrera intervenció va estar a càrrec de la Dolors Camats, diputada i portaveu del grup d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, que va començar parlant de l’auteritat com una necessitat que tothom comprèn en època de crisi, però que amb aquesta excusa de la crisi no es pot permetre i acceptar que canvïin de model.

Les retallades estan general una bola perversa que impedeix sortir realment de la crisi i ho està allargant més i més. Les retallades estan sent INÚTILS perquè amb tot aquest temps només s’ha aconseguit rebaixar el dèficit en un 0,4 %, INJUSTES, perquè afecten a la gent que està en pitjor situació i INEFICACES, perquè no està canviant res, al contrari, cada cop anem enfonsant el consum, la producció, les expectatives…. Així doncs, austeritat Sí, però ètica de l’auteritat.

En aquesta època cal controlar la despesa però cal també generar més ingressos i aquí la situació també és perversa ja que s’estan buscant aquests ingressos per la via de les TAXES, l’euro per recepta, augment de taxes universitàries, noves taxes per estudiar formació professional…; en canvi, per la via dels impostos a qui més té, allà on hi ha més riquesa,d’això ni se’n parla.

L’alternativa està en la recerca d’aquests ingressos, dins d’un marc europeu que ha de ser capaç de donar altres opcions.

Al final de la intervenció va respondre a preguntes de les persones assistents i es va comprometre a venir altres vegades per trobar-se amb associacions veïnals o AMPAS o qualsevol col·lectiu i recollir les seves demandes per portar-les al Parlament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s