Joan Herrera al Fòrum Europa

Nueva Economía Fórum és un espai de debat polític que, a diferents ciutats d’Espanya, organitza esmorzars de treball en format conferència-roda de premsa. Té el patrocini de grans empreses elèctriques, entitats financeres, mútues, etc. de caràcter privat.

Divendres passat, 1 de juny, en Joan Herrera hi estava convidat i, entre el públic assistent vaig reconèixer a diputats i diputades de diferents partits polítics, així com alguns empresaris i representants de diferents medis de comunicació.

El periodista que el va presentar, Antonio Franco, va destacar que, en el contex actual Joan Herrera i ICV presentaven reflexions d’una manera diferent de fer política i d’una alternativa sense ressignació. De la seva personalitat política va remarcar la seva coherència i capacitat d’anar de cara.

A mi, com sempre, m’agrada fer una mica de resum de les conferències a les que assisteixo, tot i que són, evidentment, personals i tenen la fiabilitat de la interpretació individual.

A la seva intervenció, en Joan Herrera, va començar parlant de què el diagnòstic de la situació actual no és gens optimista i que la perspectiva de futur encara és pitjor perquè estem entrant en “una crisi moral i democràtica” i el motiu principal és l’austeritat obsessiva dels governs tan de la Generalitat com Central.

Els patrons de creixement han de canviar perquè l’austeritat ha fracassat, ja que només ens està portant a la recessió. A tots els sectors no se’ls està demanant els mateixos esforços i les polítiques de retallades no estan equilibrant les finances.

Pel que fa al PACTE FISCAL, el què cal tenir en compte és la política d’ingressos perquè hi ha una gran deslleialtat per part dels governs centrals tan del PP com del PSOE i l’austeritat que ens reclamen no s’ha d’entendre com la privació de drets, sinó de luxes i, el què és més important, l’accés a aquests drets no ha de dependre dels “diners que portes a la butxaca”

Per tot això no s’ha de parlar només del Pacte Fiscal com la solució de Catalunya sinó que és més urgent per tal d’evitar una fractura social arribar a un gran PACTE SOCIAL I DEMOCRÀTIC, en el qual intervingui tota la societat, on el sector empresarial s’hi ha de sumar al consens; amb la creació d’una gran coalició política per posar les bases que permetin una sortida solidària i ecològica de la situació de crisi.

Aquesta sortida ha de partir de la redistribució, de compartir coneixement; invertir en equitat social, sanitat, educació i tot això només serà possible amb el control del sector financer i amb la garantia de la viabilitat de les PYMES.

La forta dependència energètica actual és la que generarà la propera crisi i cal fer una aposta per un acord verd, amb estratègies d’estalvi i eficàcia.

En aquest nou model no encaixa el projecte d’Eurovegas ja que no és una economia al servei de la gent, al contrari, un model basat en la construcció que ja coneixem com ha resultat, amb gran despesa energètica, amb l’explotació del territori, l’especulació, el blanqueix de diner, etc. Res a veure amb el model que planteja ICV.

Una de les actuacions que es duran a terme és la creació d’una PLATAFORMA SOCIAL per tal que la fiscalia actui en contra de les actuacions irregulars que s’hagin pogut produir en el cas Bankia, per part dels seus dirigents i part part del president del Banc d’España, Miguel Ángel Fernández Ordóñez. Els tribunals han d’actuar i ICV serà part activa tot i que és una qüestió que afecta a tots els sectors socials i econòmics que s’hi han de sumar per tal de recuperar el to democràtic.

Crec que hi va haver propostes clares i, com diu el nostre lema, HI HA ALTERNATIVA!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s