25 anys CORDIBAIX

Divendres passat a Martorell es va celebrar l’acte d’inici de les activitats programades durant aquest any per commemorar el 25è aniversari de CORDIBAIX, la federació d’associacions del Baix Llobregat que acull tota mena d’entitats relacionades amb les persones amb discapacitat i transtorn mental.

Són unes 30 entitats, entre fundacions, associacions, AMPAs, que amb Cordibaix poden trobar suport i treball en xarxa per assolir objectius comuns i, sobretot, desenvolupar projectes comuns que impliquin les diferents institucions i la ciutadania en general.

Cordibaix té la seva seu a Sant Joan Despí gràcies al conveni signat amb l’Ajuntament;  a la vegada, hi ha entitats de la nostra ciutat que hi estat federades: Residència Mas i Dalmau, Associació ESTEL, Fibroespí…

M’agradaria destacar la intervenció del Sr. Manuel Ascanio, president de Cordibaix, que aprofitant l’assistència de representants de les diferents institucions, Ajuntament de Martorell, Diputació de Barcelona i, en especial, del Conseller de Benestar Social i Família Sr. Cleries, va expressar la seva preocupació en la situació actual i va exposar les seves demandes, algunes d’elles que afecten directament la nostra ciutat.

És el cas de la Residència Mas i Dalmau, que ja té un projecte elaborat, des de fa un parell d’anys, d’ampliació en uns pisos tutelats que podrien acollir entre 12 i 15 places de persones amb discapacitat mental.

També va parlar de com està afectant la reforma laboral  al col·lectiu i com els tallers ocupacionals estan veient retallada l’aportació institucional. Això està afectant, igualment, a la integració de persones en diversitat funcional que s’ha dut a terme els darrers anys per poder fer actuacions d’inclusió a l’empresa ordinària. La problemàtica dels centres especials treball ha estat una de les reivindicacions, ja que darrerament les retallades en els pressupostos estatals pel foment de l’ocupació implicarà la pèrdua de llocs de treball.

Al final de la seva intervenció, a més de demanar que més ajuntaments de la comarca signessin convenis amb la Federació, va fer una frase dirigida especialment al Conseller: “No se arrugue y exija y defienda los derechos del colectivo que nos tendrá a su lado”

Després van intervenir les persones que representaven les intitucions que van destacar el balanç positiu que s’ha de tenir en compte d’aquests 25 anys de Cordibaix, del compromís a la inclusió social i laboral del col·lectiu, amb aquestes persones que han de ser protagonistes al mateix nivell i amb igualtat d’oportunitats.

M’agradaria parlar, per acabar la meva aportació, de l’actuació musical de PAINOMI un grup de 5 noies, dues veus, dos violins i un piano, que van donar un caire de categoria a l’acte.

I, al final, van cantar la cançó Corren del grup de rock català Gossos, amb la sorpresa de la presència de Natxo Tarrés, un dels seus components.

Segur que al llarg de l’any tindré ocasió d’explicar altres activitats relacionades en la commemoració del 25è aniversari

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s