Xantatge Eurovegas

En primer lloc donar les gràcies a totes les persones que en un moment o altre han passat per aquí i, si els hi ha interessat, han llegit alguna de les coses que escric, perquè he superat la barrera de les 24.000 visites. I per què aquesta xifra i no una altra, doncs perquè avui m’hi he fixat, ves per on, tot i que potser m’hauria d’haver esperat ales 25.000, jeje. Bé, doncs gràcies i confio en què em vindreu a visitar en el futur.

Avui hi torno amb Eurovegas perquè no puc suportar el xantatge que representa aquest macrodesastre pel Baix Llobregat i per a tota Catalunya.

I dic que és un xantatge perquè tots els arguments que sento a favor estan relacionats amb els llocs de treball i amb la dinamització econòmica i, és clar, en aquests moments en què a Catalunya hi ha més 630.ooo persones a l’atur, 69.402 al Baix Llobregat, oferir 260.000 llocs de treball com es deia el principi o, fins i tot, 14.000 com es diu ara, no es poden despreciar i és una ofensa a la gent aturada dir que no vols Eurovegas, malgrat es donin moltes justificacions.

Però cal desmontar aquest xantatge a tot el país, però especialment a les persones que estan en una situació greu, que potser fa més de 3 anys que estan a l’atur, que són joves i no han trobat encara el seu primer lloc de treball o que són més grans de 50 anys i veuen molt difícil el retorn al mercat laboral. Perquè és lògic que es vulguin agafar a “un clau roent” si això pot donar-los una mínima esperança.

El què cal explicar és que no és una esperança sinó un engany, una falsa il·lusió i, fins i tot, una estafa.

Si el març del 2012 es parlava de 260.000 llocs de treball per autòctons,alguns mitjans ja deien que s’haurien de modificar lleis i que seria necessari portar persones de fora amb més experiència. Ara ja parla que, comparant en altres complexos similiars arreu del món, en realitat només hi haurà una oferta de 14.000 llocs de treball, dels quals la meitat serien de construcció durant els 2 ó 3 anys primers i sense continuïtat.

A l’abril es deia que Eurovegas podria representar 27.000 milions d’euros d’inversió, però altres mitjans ja deien que s’havia reduït a 16.000 milions i ara ja es parla de 6.000 milions, dels quals el Sr. Adelson només en posaria 2.000 milions i els altres 4.000 milions d’euros els haurien d’invertir els bancs. Aquests bancs que estem rescatant nosaltres i que no estan donant crèdit ni a les famílies ni a les petites i mitjanes empreses, però sí que tenen diners per invertir en casinos, sembla més rendible.

Quants llocs de treball es podrien crear realment si s’invertissin a la Comarca 4.000 milions d’euros?

Tenim el Parc Agrari on hi treballen 1.500 famílies, amb camps que no estan conreats i que es podrien recuperar i donar treball a 500 famílies més.

Tenim arreu de la comarca 127 polígons i zones industrials que s’han construït sobretot al larg d’aquest últims anys i, molts d’ells, estan infrautilitzats i amb naus buides. He trobat un estudi fet pel Consell Comarcal que correspon al 2007 i potser seria bo que se’n fes una revisió després d’aquests anys de crisi econòmica per adonar-nos de la manca d’inversió industrial (potser s’ha fet però jo no ho he trobat).

POLÍGONS I ZONES INDUSTRIALS MUNICIPIS DEL BAIX LLOBREGAT

ABRERA

6

MOLINS DE REI

2

BEGUES

2

OLESA DE MONTSERRAT

8

CASTELLDEFELS

1

PALLEJÀ

1

CASTELLVÍ DE RONSANES

2

SANT ANDREU DE LA BARCA

3

CERVELLÓ

6

SANT BOI DE LLOBREGAT

7

COLLBATÓ

1

SANT CLIMENT LLOBREGAT

4

CORBERA DE LLOBREGAT

1

SANT ESTEVE SESROVIRES

5

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

7

SANT FELIU DE LLOBREGAT

8

EL PAPIOL

3

SANT JOAN DESPÍ

1

EL PRAT DE LLOBREGAT

12

SANT JUST DESVERN

3

ESPARRAGUERA

9

SANT VICENÇ DELS HORTS

9

ESPLUGUES DE LLOBREGAT

1

SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

4

GAVÀ

5

TORRELLES DE LLOBREGAT

2

LA PALMA DE CERVELLÓ

1

VALLIRANA

2

MARTORELL

6

VILADECANS

5

Tenim també el Campus Universitari del Baix Llobregat que cal potenciar i que de ben segur amb molt menys d’aquests 4.000 milions d’euros podria investigar i generar progrés no tan sols per a la Comarca sinó per a tota Catalunya.

I els números “canten” i són els que s’han de posar sobre la taula per evitar l’engany. La taxa d’atur als EEUU és del 8,2 %, molt lluny del 15,8% de Catalunya o el 16% del Baix Llobregat. Curiosament la taxa d’atur a Nevada (11,9%) amb data de juny 2012, l’Estat on hi ha la ciutat de Las Vegas, és la més alta de tots els EEUU. Per què serà?.

Una altra de les raons que es dóna per posar Eurovegas a la nostra comarca és el fet que hi ha un percentatge important de persones aturades amb baixa formació i resulta que l’Estat de Nevada està per sota de la mitjana del país pel que fa a joves amb formació universitària.

En definitiva, és un xantatge dir-nos que es crearà ocupació i desenvolupament amb una proposta que hipoteca el territori i la seva gent,  ara i en el futur. Més encara quan la inversió se’ns retalla per a projectes més adients per la seva sostenibilitat, el seu nivell d’adequació al territori, a les necessitats de desenvolupament industrial i, sobretot, més adients a les expectatives de present i de futur.

Cada persona ha de valorar la informació i per a que tothom la tingui nosaltres organitzarem el dia 12 una xerrada a la Plaça de l’Ermita per sentir les opinions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s