Eurovegas al Parlament

Ahir al matí, el grup parlamentari d’ICV-EUiA va fer una jornada al Parlament de Catalunya sobre Eurovegas, amb la intenció de donar informació a tothom sobre què significa per al nostre país aquest macroprojecte.

Cal fer adonar a tothom, des de la Cerdanya fins el Camp de Tarragona; des de l’Empurdà fins a la Vall d’Aran, que Eurovegas és tan greu com si ens volguessin posar un cementiri nuclear o fer el trasvassament del Roine. En definitiva, que és un problema de país i no d’uns quants pobles o d’una comarca.

A la jornada hi va haver intervencions de persones molt diverses, que feien les seves aportacions a partir de les pròpies vivències i també des de la seva responsabilitat política o professional.

Alguns ja havien estat a l’acte que vam fer a la Plaça de l’Ermita a Sant Joan Despí (Carles Riba, Lluís Tejedor) o bé representants del mateix col·lectiu (Unió de Pagesos, Plataforma Aturem Eurovegas) i, per tant, coneixia el seu discurs; però també hi va participar la Doctora Marta Torrents, experta en Toxicomanies, que ens va parlar de la ludopatia com una addicció que es genera com una malaltia del sistema nerviós amb conseqüències similars a qualsevol altra addicció. L’alt risc que representa la proximitat, la resposta ràpida de les màquines, l’accessibilitat, els factors personals, les greus afectacions familiars i laborals, etc van se elements que va exposar en la seva intervenció.

Volia destacar la participació d’en Josep Ramoneda i l’Ernest Maragall, persones vinculades a altres partits polítics i amb idees que de vegades no són coincidents amb les d’ICV-EUiA que van expressar de manera rotunda la seva posició en contra d’Eurovegas.

Hi ha algunes idees que m’agradaria destacar d’entre totes les intervencions:

– Hi ha un menspreu al criteri de sostenibilitat. Cal que s’aposti per una sobirania alimentària perquè la propera crisi serà energètica i ens caldrà poder disposar d’aliments que no s’hagin de transportar de l’altra banda del món. Hem de augmentar la protecció del Parc Agrari com a patrimoni col·lectiu i fer un acord de custòdia d’aquest territori.

– L’impacte és tan bèstia que hi ha molta gent que no es creu que això pugui seruna realitat, per tant hem de connectar la mobilització amb el debat. És una agressió a la comarca del Baix Llobregat, a tota l’Àrea Metropolitana i, per extensió, a tota Catalunya.

– Només podrem sortir de la crisi d’una manera inclusiva i aquest projecte no ho és; perquè en aquests moments el que està passant és que qui té els diners té el poder normatiu i no podem permetre que el poder corruptor del diner acabi guanyant; quan en realitat tenim la millor Àrea Metropolitana de la Mediterrànea i d’Europa

– Acceptant aquest projecte es mostra una derrota del país, amb un espectacle se submissió política i social del govern de la Generalitat al Sr Adelson, que vol ficar el seu poder a Europa. Amb frases increïbles de persones com el director d’Antifrau que diu que “el diner no té color”. Farà aquí el mateix que està fent amb els seus diners a Nordamèrica, finançant amb 30 milions de dòlars la campanya en contra d’Obama? Serà ell qui decidirà quins governs hi haurà a Europa a base de diners?.

No vull acabar la ressenya sense posar l’enllaç amb l’aportació en el bloc de la Laia Torres que m’ha agradat molt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s