L’avortament, un dret de les dones

El Gener d’aquest any, l’actual ministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, ja va començar a dir que modificaria la Llei de l’avortament per “corregir-la”.

Ara, a mitjans de juliol, quan amb el darrer Real Decret 20/2012 s’han ampliat les retallades socials, l’increment de l’IVA i mesures en contra dels ajuntaments atacant directament la democràcia, surt de nou la intenció de canviar algun dels supòsits de la llei, com és el de la malformació del fetus, a més de la limitació del temps per poder realitzar l’avortament.

Això és no entendre res, sobretot no entendre quins són els sentiments d’una dona que es veu en la necessitat d’avortar. El dolor de saber que el fill o filla pot néixer amb una malformació que no li permetrà dur una vida plena, amb total autonomia, amb els mateixos drets que la resta de persones.

Com tenen la vergonya  que en una mateixa setmana es carreguen la Llei de la Dependència i després defensen “la vida” dels fetos que seran persones per sempre més, depenents?

Cal també pensar a quines dones afecta sobretot la limitació del temps. En primer lloc a les més joves, menys informades, amb més dificultats personals per prendre una decisió com aquesta. En segon lloc a les dones amb situacions més precàries, amb nivell cultural més baix i que tenen una situació de risc d’exclusió social. Evidentment a les dones migrades perquè el seu accés a la informació i als recursos és més limitat.

Pet tot això, les dones amb situacions de més vulnerabilitat, aquelles que tenen més dificultat per poder criar una criatura també són les que tindran més impediments per poder decidir si volen o no avortar.

A Catalunya ja hem tingut molts problemes perquè l’aplicació de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs de 3 de març del 2010 no s’ha fet realment efectiva i amb les mateixes condicions que a la resta de l’Estat i això ha estat una queixa constant per part d’organitzacions feministes i altres col·lectius vinculats a donar suport a les dones.

Moltes veus ara també han començat a fer veure que no podem tornar enrera perquè això només generarà més diferències. Les dones que s’ho puguin pagar podran decidir, les que no puguin hauran de fer-ho de manera il·legal, posant en perill les seves vides.

Dones amb Iniciativa també s’ha sumat al rebuig d’aquesta modificació de la llei.

Un metge ha parlat en nom del fetus i del patiment que podria representar néixer.

Han aparegut notes de premsa davant dels atacs contra els drets de les dones i pel proper dissabte dia 28 de juliol a les 11,30 una manifestació a la Rambla del Raval.

I pel 28 de setembre hi haurà mobilització internacional per la despenalització de l’avortament i pel dret de les dones a decidir sonbre el nostre propi cos.

Anuncis

2 thoughts on “L’avortament, un dret de les dones

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s