El cinisme de CiU i PP de Sant Joan Despí

Llegint la Tribuna Política del Butlletí Municipal de julio 2012 he tingut la necessitat d’escriure al bloc per expressar la meva indignació davant del cinisme dels grups municipals de CiU i PP de la nostra ciutat.

Tant uns com els altres sembla que sembla que s’han posat d’acord amb dues coses “El que passi a Sant Joan Despí m’és exactament igual” i “Jo no he sigut”

De primer, m’ha vingut al cap la imatge dels “Tres micos savis” , el que no hi veu, el què no hi sent i el que no parla. No es veu ni s’escolta el patiment i la preocupació de la gent de la nostra ciutat i, per dir segons quines coses, més valdria tenir la boca tancada. Sé que aquest no és el significat real, que té més a veure en la recerca de la saviesa, tan de bo aquesta ens iluminés a totes i tots plegats.

CiU escriu sobre com “s’han vist en l’obligació” de redefinir el model de les escoles bressol; d’aportar 875 € per plaça de 0-3 anys en lloc dels 1.800 €  pels quals estaven signats els convenis entre la Generalitat i els ajuntaments; fent una valoració del cost que no s’ajusta a la realitat; culpant de mala gestió al govern anterior per haver impulsat la construcció “allà on no eren necessàries” de places d’escola bressol i dient amb cinisme que el seu model “garanteix la igualtat d’oportunitats i l’equitat d’accés”.

És evident que el “gran error” del govern d’Entesa va ser impulsar la construcció d’escoles bressol de manera conveniada amb els ajuntaments per tal de garantir un veritable model d’igualtat d’oportunitats per a totes les criatures de 0 a 3 anys.

Així és com a la nostra ciutat, que durant els 23 anys de govern de CiU només disposava d’una escola bressol pública: “La Pomera”, va tenir la possibilitat de fer una aposta per l’educació en aquesta etapa i construir 3 escoles bressol municipals que han donat cobertura a les necessitats de la nostra població.

No crec que els pares i les mares de la nostra ciutat pensin que les esoles construïdes no són necessàries i veuen com, amb els comptes de la Generalitat i amb les retallades en les aportacions, cada cop han de pagar més tot i que l’Ajuntament està fent un esforç augmentant la part proporcional que li correspon. Fins quan es podrà mantenir? Què passarà en els pressupostos 2013? Segur que serà un dels temes a debatre. El que caldria haver posat en el butlletí és quin serà el posicionament del grup municipal de CiU quan s’hagin de prendre decisions respecte de les escoles bressol de la nostra ciutat si arriba el moment en que l’ajuntament no tingui suficients recursos per mantenir-les perquè la Generalitat no fa les aportacions necessàries i si la decisió serà tancar-les o bé incrementar al doble les quotes que paguen les famílies. On està aquí la igualtat d’oportunitats i l’equitat en l’accés al servei?

També vull fer un comentari respecte de l’escrit del grup municipal del PP, respecte del seu cinisme i la manca de respecte a les persones que en aquests moments ho estan passant realment malament; però com això serà llarg ho deixo per a la propera

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s