El cinisme de CiU i PP a Sant Joan Despí (i 2)

L’altra dia, després de llegir les columnes de la Tribuna Política del Butlletí Municipal de juliol vaig tenir la necessitat de donar la meva opinió sobre el què han escrit els grups municipals de CiU i del PP. El dia 26 ja vaig comentar el què en pensava de la columna de CiU i avui dedicaré uns minuts a parlar de l’altra “perla”, perquè no té desperdici.

Cada frase és una burla a les persones que estan a l’atur, a les famílies de la nostra ciutat que ho estan passant, als comerços i petites empreses que ho tenen molt difícil per tirar endavat, a la gent gran que cada cop té més problemes perquè la pensió els hi arribi per a tot fins a minal de mes. En definitiva, o no saben el què diuen o clar que ho saben i se m’acudeixen moltes paraules per dir el que són.

Anem a pams. Diuen “El Gobierno … ha realizado una reforma laboral que por los datos de los últimos cuatro meses empieza a dar sus frutos en afiliaciones, en contratos indefinidos así como los 31.000 contratos de apoyo a emprendedores….” i segueix en aquesta línia. No sé d¡on han tret aquestes dades però les que jo he trobat no tenen res a veure.

La reforma laboral ha disparat el número d’ ERE entre febrer i maig en un 72 %, respecte del 2011 quan no hi havia la reforma i l’entrada en vigor de la norma que abarata l’acomiadament ha generat 11.279 expedients que van afectar a 146.818 treballadors i treballadores. Fins i tot algun empresari “molt llest” ha volgut aprofitar-se’n de la situació.

Les xifres d’atur el mes de juny mostren una baixada tan a Catalunya com a España, típic en aquesta època on el sector serveis i restauració genera llocs de treball pel turisme. A la nostra comarca aquest més de juny només ha baixat l’atur pel que fa als homes, perquè el nombre de dones aturades ha augmentat en 183 persones, amb la qual cosa el tant per cent de dones en situació d’atur és ja del 17,3 %, més de dos puns i mig per sobre de la taxa d’atur masculí.

Tampoc no es pot parlar de que baixa l’atur si es comptabilitza que una de les coses que està passant és la gent que marxa; sobretot gent jove que, amb preparació o no, decideix cercar unes oportunitats que aquí no té, a més del maltracte que rebe, per exemple a nivell sanitari amb un Real Decret que els deixa sense drets.

Per això sorprén que diguin “Se ha buscado proteger a los ciudadanos más vulnerables …, por primera vez, los parados sin prestación no pagarán los medicamentos” quan hi ha pensionistes que entre el % que han de pagar i l’euro per recepta resulta que paguen més del que val el medicament, o estan disminuint i eliminant les prestacions de les persones aturades i a Catalunya hi ha més de 100.000 famílies que cap dels seus membres rep cap tipus de prestació.

Un altre paràgraf comença: “Se ha incrementado la lucha contra el fraude fiscal…” i per més que es busqui no hi ha manera de trobar en què han lluitat contra el frau de les grans fortunes i les grans empreses

I el que he trobat és com els ingressos de l’Estat provenen en un 85% de les rendes del treball i només d’un 15% de les rendes del capital, una descompensació escandalosa.

Sembla que entenen que combatre el frau fiscal és fer una amnistia a qui té diner negre, fora del país, pagant un 10% mentre van pujant l’IVA al 21%, que d’entre d’altres moltes coses afectarà als llibres de text, malgrat l’article digui “La educación es otro pilar, la reforma por la calidad busca la excelencia, el mérito y el esfuerzo”. Certament les famílies que puguin portar les seves criatures a l’escola hauran de fer un gran esforç i tindran molt de mèrit si aconsegueixen arribar a final de mes.

Per acabar l’article, igual que ho feia CiU carregant contra el tripartit, el PP carrega contra el PSOE. L’argument de que “la culpa no és meva” o “jo no he sigut” ja cansa. Ja és hora de governar; si pot ser, de governar bé i per a tothom, amb justícia, cosa que no estan fent ni els uns ni els altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s