Energia eòlica, sí o no?

Després de sentir que a Horta de Sant Joan no volen que es posin molins per fer energia, he recordat que quan vaig anar al Dia de la Terra, que es va celebrar a Barcelona el passat mes d’abril, ens van donar un molinet amb l’explicació del projecte VIURE DE L’AIRE DEL CEL, que pretén instal·lar aerogeneradors per donar energia al municipi de Pujalt, que sembla tenir unes bones condicions. I amb el molinet van fer la foto d’enguany

M’he posat a buscar i he trobat que a l’Ametlla de Mar tampoc ho volen perquè diuen que espatllarà el paisatge i que farà soroll.

A la vista de tot el què he anat llegint penso que aquests pobles s’estan equivocant. És cert que qualsevol instal·lació implica uns inconvenient.

És que les torres elèctriques de la MAT que travessen l’Alt Empordà i el Gironès no destrueixen el paissatge?

És que els reactors de les centrals nuclears d’Ascó milloren l’entorn?

Potser és millor la refinaria de Tarragona?

O la cimentera de Sant Feliu de Llobregat a ple rendiment?

No és massa just estar en contra d’allò que beneficia a la majoria però que a mi em molesta, tot i que em sembla bé que es faci a un altre lloc.

En definitiva, necessitem energia, cada cop en necessitem més i més per poder tenir a cada casa un munt d’aparells amb els quals sembla que ja no podem viure. A més, som un país que ha d’importar l’energia, més del 77% del què consumim, i la paguem cada cop més cara; aquest sí que és un forat negre sobre el què no es fa res, ni se’n parla. On està aquí l’austeritat?

Per un altra banda hem estat un país pioner en la investigació i el desenvolupament de les energies alternatives, això que seria font de progrés, de llocs de treball i una alternativa a la despesa energètica, el primer que fa el govern del PP és eliminar les subvencions a les energies netes. Ara tota la investigació es farà a fora i després pagarem les patents inventades per gent nostra. Sempre igual, un país de pandereta!!!

He estat mirant també a d’altres països, com Holanda, amb les investigacions que han fet sobre els efectes marins, o  Dinamarca, que pel 2025 ja obtindrà el 75% de l’energia que necessita a partir dels aerogeneradors.

Són dos països petits, fortament depenents de l’enrgia externa, però amb governs que pensen en visió de futur.

Bé, segur que hi ha dificultats i malgrat els inconvenients, jo crec que ENERGIA EÒLICA SÍ

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s