Museu de Sant Boi

Ahir a la tarda vaig anar a fer un passeig pel Museu de Sant Boi gràcies a una amiga que fa poc que viu al Baix Llobregat i s’interessa per conèixer tot el que hi ha per aquí.

Certament, si no hagués estat per ella, jo no tenia ni idea que hi ha aquest museu a la nostra comarca. És curiós perquè també fa pocs dies vaig saber de l’existència de les Termes Romanes  perquè hi vaig passar pel costat.

Des del 1998 existeix aquest museu però la seva ubicació actual és de l’any passat. S’exposen restes arqueològiques i tot un seguit d’objectes quotidians que s’han recollit de la donació de la gent de la ciutat.

Hi ha un parell d’eines molt curioses: una navalla multiús, precussora de les navalles suïsses.

I un “set” d’higiene personal que calia esbrinar què servia per a què.

A més, hi ha l’exposició permanent relativa a Rafael Casanova i el què va representar la Guerra de Successió i també explicacions sobre l’11 de setemebre del 1714 i a l’actualitat, després de l’arribada de la democràcia.

L’espai és molt agradable, en una tarda d’estiu va molt bé l’aire condicionat. Hi ha molts elements audiovisuals, s’encenen lluns, vídeos, se senten veus en off,…L’espai més divertit és el què hi ha elements que pots agafar, a l’estil del Museu d’Història de Catalunya, on ens vam fer algunes fotos per riure una estona.

També portant una perruca igual que la que tenia Rafael Casanova en els seus temps.

Bé, una tarda d’estiu diferent, però la sensació una mica frustrant d’un espai molt poc utilitzant. Buscant he vist que el 2011 el van visitar 9.000 persones i que això representava un èxit respecte dde l’anterior ubicació. Però jo penso que se’n fa poca difusió i que amb la situació actual cal amortitzar tots els recursos existents.

Tan de bo millorin les exposicions temporals per tal que cridi l’atenció i generi més visites.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s