Retallades a la Llei de la Dependència

Evidentment l’atac a tot el què representa els drets socials de les persones, no s’acaba retallant en sanitat i educació, que han estat les primeres accions dels governs de dretes.

Tampoc s’acaba amb tot el procés de reforma laboral, les retallades en les accions de formació y plans d’ocupació i tot el què s’està fent amb el funcionariat dels diferents departaments: reduccions del 15 % de la jornada i del sou a interins/es, retallades de sou i supressió de pagues extraordinàries, acomiadaments…

Ara, s’havia d’atacar al “4t pilar de l’Estat del Benestar”, un pilar feble, sense fonaments resistents que fácilment quedarà en “no res”. Li ha arribat l’hora a la Llei de la Dependència, aquella que tenia una aplicació progressiva entre el 2007 i el 2015 i que mai veurà la llum tal i com va estar plantejada inicialment i a la que mai va donar suport el PP

Com no podia ser d’una altra manera, el Govern central ha reduït considerablement les aportacions a les comunitats autònomes que li corresponen segons la llei, justificant-ho per la “sostenibilitat i racionalització” del sistema; quan en realitat el què es pretén és acabar amb els drets de les persones depenents i de qui les cuida.

Tornem al model patriarcal de les famílies, les dones, que han de tenir cura de les persones grans, malaltes, amb discapacitat…. i de que no hi ha una responsabilitat dels poders públics. El model de la dreta que qui tingui diners podrà pagar-se una atenció.

Al Departament d’Acció Social de l’ajuntament ens han arribat, per part de la Generalitat, els nous barems i classificacions de graus de dependència, on s’eliminen els nivells. Així, només existeixen Grau III per a la gran dependència, Grau II per a la dependència severa i Grau I per a la dependència moderada.

D’aquesta manera, les persones valorades amb Grau I Nivell 2 ( unes 30.000 persones) que els hi corresponia l’accés a la Llei a partir del gener de 2012 i que s’ha endarrerit fins el gener de 2013 i les valorades amb Grau I Nivell 1 (unes 250.000 persones) que, en principi es plantejava l’accés el gener de 2014, es compliran aquests terminis? Què passarà si no hi ha nivells?

Tenim les noves instruccions, que s’han d’aplicar de manera immediata, per a la signatura dels PIA i  les noves prestacions econòmiques, amb les reduccions a les persones cuidadores no professionals, que no només són retallades econòmiques sinó també a nivell de drets, ja que se’ls dóna de baixa de la seguretat social.

No sé quina classe de comunicació farà la Generalitat a les famílies informant de quins són els canvis i com es veurà afectada la persona depenent. Hauran rebut les famílies una carta informativa sobre les noves condicions o bé s’hauran trobat la reducció econòmica directament quan hagin anat al banc a cobrar la prestació?

Un altre tema que haurem de resoldre és com es concretarà el fet que s’està plantejant incompatibilitats entre la prestació econòmica i la prestació del servei de SAD (servei d’ajuda domiciliària). Com poden les famílies renunciar a uns ingressos, més encara en aquests moments, o bé a rebre l’ajut d’una persona durant algunes hores mensuals per poder atendre al seu familiar?

Moltes preguntes i una sola resposta PROU RETALLADES!!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s