PUSSY RIOT

No sóc especialment entesa en música i en grups, molt menys els de punk-rock, com qualifiquen al grup de dones Pussy Riot i, certament, si no hagués estat per tota la moguda que ha representat la seva acció, potser no n’hauria sentit mai a parlar.

En els darrers dies he pogut veure moltes de les coses que ha fet aquest grup rus que  es defineixen com imprudents, que fan lletres amb càrrega política,  que donen importància al discurs feminista i que ofereixen una imatge femenina no convencional.

Una de les seves performance la fan dins de la catedral del Crist Redemptor de Moscou on ballen i canten la cançó “Mare de Déu, lliure’ns de Putin” i són detingudes 3 integrants del grup i acusades de vandalisme.

Els dos anys de presó es considera una comdemna que demostra la intolerància d’alguns sectors. A Rúsia són moltes les accions que parlen d’un país molt allunyat del respecte als Drets Humans, a la llibertat d’expressió i a totes les formes d’igualtat i n’hi ha un munt d’exemples, com la demanda contra Madonna per donar suport a les persones homosexuals i que les ha defensades en un dels seus concerts. 

Realment, aquest fet es mostra, una vegada més, que els interessos dels poder, dels governs, de l’Església, són els qui diuen què està bé i què no, segons els convingui.

Encara que la gent parli de que això passa a Rúsia, o que també passen coses semblants a la Xina, com a exemples de països amb manca de llibertats; cal adonar-se que els convencionalismes socials sovint es converteixen en irracionals, com per exemple amb el què ha passat al canal de la NBC perquè a una jugadora de waterpolo se li va veure un pit, similar a l’escàndol de la Janet jackson a l’espectacle de la Superbowl.

En fi, molt per lluitar defensant la llibertat d’expressió!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s