FIRADESPI 2012

Aquest dissabte passat s’ha fet la fira del comerç al Barri Centre, penso que amb força èxit.Jo m’hi vaig passejar al matí amb el meu pare i la meva mare i després una estona a la tarda.

Firadespí ha sofert alguns canvis en els darrers dos anys, sobretot motivats per la situació econòmica, intentant reduir costos.

Fent una mica de memòria, Firadespi es feia cada anys pel mes d’octubre, alternant amb la Fira d’Entitats. Es muntava al recinte firal i la despesa era molt important tan per a l’Ajuntament com per als comerços, que havien de fer un gran esforç econòmic i també de treball per poder estar tot un cap de setmana atenent la botiga pròpia i l’estand de la fira.

Tot plegat havia motivat que en les darreres edicions realitzades al recinte firal només hi participaven grans comerços i molts dels espais estaven ocupats per empreses de tot tipus de fora de la ciutat.

L’any passat, amb l’ànim de potenciar realment el comerç local de proximitat, es van fer dues fires: una al Barri Centre i l’altra al Barri de Les Planes, al mig dels carrers principals, en dos dissabtes consecutius.

Després es va fer una revisió de com havia anat, copsant opinions diverses. De les conclusions obtingudes s’ha dissenyat la fira en el model que s’ha fet enguany .

A la 13a edició de Firadespí, sembla que s’ha decidit que es celebrarà tots els anys, alternativament al Barri Centre i al Barri de Les Planes, al llarg del primer dissabte del mes d’octubre.

Així, de moment aquest 2012, s’ha celebrat al Barri Centre i l’any vinent es farà als carrers de Les Planes.

Crec que és una bona solució, sembla que els comerços han pogut mostrar els seus productes just davant del seu establiment o molt a prop. Molt bona idea també la Firatapa!!!

A la nostra comarca hi ha fires molt importants i amb molta història, com són La Candelera a Molins de Rei o la Festa de la Rosa de Sant Feliu de Llobregat. Sembla difícil que Sant Joan Despí pugui assolir el mateix nivell de visites d’arreu i trobar algun aspecte característic.

Crec que ens manca una Fira Modernista, per exemple, que permeti fer difusió del nostre patrimoni. Hi ha exemples en d’altres ciutats dins i fora de la comarca.

Per mi, quan ve més gent de fora a veure allò que no hi ha a d’altres indrets és per Nadal que moltíssima gent ve a veure “El pessebre vivent”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s