La tecnologia per viatjar

Los tiempos adelantan que es una barbaridad“, em penso que és una frase que diu un dels personatges de la Zarzuela LA VERBENA DE LA PALOMA, estrenada el 1894, referint-se a que tot canvia molt depressa.

Si això ja succeïa a finals del segle XIX, què podem dir de la velocitat dels canvis a principis del segle XXI!!!!

Jo ho he notat moltíssim en aquest darrer viatge, com l’ús dels recursos tecnològics m’han permès, sobretot, guanyar temps. Potser es perd en improvització o, fins i tot, en la relació amb la gent; però, per una altra banda, t’evites sorpreses o conflictes que, de vegades, poden arribar a “espatllar” un viatge.

M’explico:

– Quan fas un viatge en cotxe per un lloc desconegut, disposar d’un GPS facilita molt les coses i evita preguntar moltes vegades i donar moltes voltes; en general, estalvia temps. Ara, tampoc és infalible i té el seu punt d’aventura si no poses bé on vols anar, o la maquineta interpreta el què vol, o es perd la conexió amb el satèl·lit. Per tant, en qualsevol cas, és imprescindible dur un bon mapa i preguntar a la gent.

– Poder tenir un mòbil amb connexió a internet i posat en “MODO AVIÓ” et permet connectar-te a qualsevol lloc que tingui Wifi, a USA és pràcticament a tot arreu (hotels, restaurants, botigues…) i així poder rebre missatges de mail, parlar pel WhatsApp amb qualsevol persona arreu del món; a més de poder conèixer què està passant a través dels diaris o saber què diuen la gent que segueixes al twitter. I tot això de manera gratuïta.

Això pot sembla una desaventatge en el sentit de què si estàs de vacances per a què vols tenir tantes connexions?, però es converteix en una aventatge quan vols buscar un lloc per dormir el dia següent i pots fer la reserva amb la tranquil·litat que és igual a l’hora que arribis, segur tindràs l’habitació que has demanat amb les condicions que has acordat. No hi ha el problema d’arribar d’hora a una ciutat o a un lloc concret per poder buscar on dormir i a un preu que t’interessi.

Un ús important és el foursquare, un localitzador interactiu que permet trobar les estacions de tren o de bus, l’aeroport, un restaurant de menjar mexicà, una cafeteria famosa, un museu….. amb comentaris, fotografies, etc. de la gent que ha estat allà. Amb aquest localitzador és possible saber, per exemple, quin és el restaurant que està a prop, quin tipus de menjar ofereixen, a quin preu, si el servei és bo… tot depèn de la quantitat de gent que ha anat i ha volgut escriure al respecte.

– Com tothom va amb mòbil o, fins i tot, amb tablet o ordinador portàtil, és molt estrany trobar un hotel on tinguin un ordinador a disponibilitat. Llavors, si es necessita un ordinador per poder comprar unes entrades, bitllets d’avió o llogar un cotxe, que sovint és precís imprimir, la millor manera és anar a una Biblioteca; de manera fàcil i ràpida tens disponibilitat d’un ordinador i una impressora sense cap cost.

En fi, la tecnologia al servei de la persona viatgera. De tota manera això passa a Amèrica!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s