Independència o vendre fum

Puc entendre que la gent es mogui per emocions i, sobretot en els temps que corren, per il·lusiona; però això d’enganyar a la gent venent una independència a hores d’ara inviable, ho trobo patètic.

La CUP, el SI i, fins i tot ERC, s’han caracteritzat per reivindicar la independència de Catalunya i em sembla coherent la campanya que fan. Fins ara cap d’aquests partits ha tret majoria que els permetés tirar endavant la seva proposta “estrella”.

Ara, que CiU s’hagi apuntat al carro i el Sr. Mas es declari com el Mesies que portarà Catalunya a la independència quan no s’ho creu ni ell, fa necessari reflexionar sobre per què d’aquest canvi i fins on ens està aixecant la camisa.

Un govern “dels millors” que va prometre 3 coses: Pacte fiscal, acabar amb l’atur i millorar l’Estat del Benestar. El programana electoral 2010 no s’ha complert en absolut perquè en 22 mesos ha augmentat el nombre de persones aturades en 134.800, hi ha hagut més de 9.000 desnonaments, prop de 4.000 professionals menys a educació i 8.000 menys a sanitat, reducció del nombre de PIRMIs, etc. etc. perquè no acabaria dient les retallades a la llei de la dependència, els increments de les taxes universitàries, la disminució en les aportacions a les beques de menjador, ….

És a dir, que no ha aconseguit res del que va proposar i pel qual se’l va votar; no cal afegir que no s’ha aconseguit tampoc el Pacte Fiscal.

Bé, doncs ara es treu la bandera independentista i aquest és el seu únic missatge. Què passa amb el patiment de la gent? Què passa amb els alts índexs de pobresa infantil? Què passa amb els i les joves que estan a l’atur o bé han de marxar del país?….

Això no mereix ni una paraula en boca del Sr. Mas i companyia, només és important que tothom els voti, amb una majoria absoluta, “excepcional” és la paraula que utilitza, per portar-nos a la independència (paraula que no pronuncia) d’un país que és dels Bancs, de La Caixa, d’Abertis, de les Mútues…. de tots i cadascuna de les grans empreses i famílies amigues de CiU.

I el que encara és públic, en quatre dies s’ho acabarà de vendre, com és el cas de l’aigua o aviat l’Hospital Clínic.

Independència? de qui? Estat propi? de qui?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s