Dia Internacional de les persones amb Discapacitat

Amb la conferència d’avui sobre Salut mental amb temps de crisi hem acabat les VIII Jornades de la Discapacitat, ja només queda alguna activitat als instituts.

Com cada any els centres educatius de secundària han participat fent les activitats amb les cadires de rodes i també la xerrada de l’Institut Guttmann. És molt important la implicació del professorat per la sensibilització que això representa per als i les adolescents que aviat agafaran motos i cotxes i és bo conèixer els efectes de tenir actituds de risc. També, dirigit a la gent jove, s’ha fet una activitat al Bulevard.

El tema d’aquestes Jornades ha estat la Salut Mental, amb la intenció de trencar estereotips. Per això els titelles que s’han fet per a les escoles de primària han estat realitzades per l’Asociación Grupo Teatro Imagina on tots els components són persones que tenen diferents tipus de malaltia mental.

Cartel gallo

Una de les activitats diferents ha estat l’obra de teatre “El sexe dels àngels” on els actors i l’actriu protagonistes són persones amb diversitat funcional. Una comèdia que va tenir força èxit a un Auditori Mercè Rodoreda pràcticament ple. El meu desig és que aconseguim que aquest teatre pugui està adaptat a persones sordes i cegues, aconseguint una pantalla amb el text i audiodescripció. La nostra ciutat, pionera en tantes coses, també podria tenir un teatre adaptat que de ben segur moltes persones de la nostra ciutat i de la nostra comarca ho necessiten.portada

La conferència de la Doctora Esther Lobo ha estat molt interessant ja que ens ha parlat de com les crisis, tan personals com socials, ens afecten a nivell col·lectiu i també a nivell individual, generant problemes de salut mental.

Ha fet incidència en la gent jove i quins són els factors de risc que poden determinar una malaltia mental, així com les polítiques socials, educatives i sanitàries que es poden dur a terme com a prevenció d’aquestes patologies.

Un dels temes que ha sortit és tot el què està passant amb les retallades i com afecten i afectaran a totes les famílies, per la disminució de les prestacions en la llei de la dependència, pel tancament dels tallers ocupacionals, per la retirada de subvencions a les entitats del tercer sector….. i com avui s’han concentrat a la Plaça Sant Jaume per fer sentir la seva veu, amb el lema AIXÒ SÍ QUE NO. S’ha dit que el Baix Llobregat també haurà de mobilitzar-se.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s