Cuidant als qui cuiden

Dilluns passat va ser la darrera sessió del grup que el Departament d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat organitzem, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per a les persones cuidadores, que tenen al seu càrrec persones amb diferents tipus de dependència (malaltia d’Alzheimer, gent gran, gent amb discapacitats…)

Són grups de suport emocional que tenen com objectiu que les persones cuidadores tinguin un espai on compartir la seva exeperiència amb d’altres persones que es troben en similars situacions. És una manera de prevenir que persones que tenen cura d’altres acabin emmalaltint

Aquest grup va començar el mes d’octubre i ha constant de 10 sessions d’una hora i mitja cadascuna i s’ha celebrat a l’Àrea de Serveis a la Persona els dilluns de 17 a 18,30.

En el grup es treballen temes relacionats amb l’autoimatge, l’autoestima, la sobrecàrrega i el fet de cuidar, dinamitzats per una psicòloga; això fa que apareguin temes i coses personals i  que, amb la més estricta confidencialitat, es generi una dinàmica de complicitats entre totes les persones del grup.

Així, el darrer dia tothom va portar alguna cosa i amb un explèdit pica-pica van acomiadar-se. Avui, precisament, m’he trobat amb una d’aquestes persones del grup i m’explicava que s’havia sentit molt bé amb el grup i que l’havia ajudada molt.

Algunes persones del grup tenen al seu càrrec persones amb malaltia mental i mirarem que puguin afegir-se al grup de persones que treballen específicament aquest tema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s