Comença el 2013

2013Ahir i avui les paraules que més he intercanviat amb la gent ha estat BON ANY! o FELIÇ ANY NOU! i certament ho dius de cor perquè desitges que tot vagi bé, però aquest any sembla que això no pot ser possible.

Des que van tocar les dotze campanades som una mica més pobres. Les famílies d’aquest país s’han empobrit de cop per la voluntat d’una gent que ha decidit que moltes coses de les quals no podem prescindir, ara siguin més cares.

El transport públic, el metro o el tren, aquest que utilitzem la majoria i que necessitem per anar a treballar o a estudiar, ara és més car. I per aquelles persones que fan servir el cotxe i volen utilitzar les vies ràpides i més segures, també hauran de pagar més.

L’aigua, un bé indispensable per a la vida, després que CiU s’hagi venut l’ATLL, ha pujat el rebut un 18% que sumat al que ja havia pujat uns mesos abans, equival a un 25% d’augment en el darrer any. Segurament en els propers mesos hi haurà accions proposades per la Plataforma Aigua és Vida, perquè l’abús que representa és molt gran perquè és impossible no utilitzar l’aigua.

La llum, a més de tots els increments que hem anat patint durant el 2012, ara augmentarà un 3 % de mitjana que afectarà sobretot a les llars i a les petites i mitjanes empreses.

Si per a les persones que encara tenim la sort de cobrar un sou cada mes, treballant o pensionistes, ens serà més difícil arribar a final de mes, què passa amb tota la gent que ja està en situació de precarietat? Com podrà assumir totes aquestes despeses que són bàsiques? I falta veure com repercutiran tots aquests augments en el menjar.

Són temps difícils per a molta gent que no pot entendre com es parlen de milions d’euros que van a parar a entitats financeres i a butxaques d’uns quants.

Anuncis

2 thoughts on “Comença el 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s