La @tancadabroggi

Avui, que han enterra en Moisès Broggi, volia fer una mica de crònica de la setmana llarga que ha durat la @tancadabroggi, la tancada a l’Hospital de Sant Joan Despí que porta el seu nom. És una manera d’explicar un moviment que segurament tindrà continuïtat i que valdrà la pena que la ciutadania conegui, si no ho coneix encara, perquè tots i totes haurem de lluitar per una sanitat pública i de qualitat, en contra de totes les retallades que estem patint i les que es preveuen per aquest 2013.

1355651902963

El 13 de desembre el personal sanitari de l’Hospital Moisès Broggi decideix iniciar una tancada i m’assebento que comencen a fer activitats amb assemblees i xerrades de sensibilització com la de l‘Esther Vivas que es va fer el dia 15 al vestíbul de l’Hospital donant suport a tota la lluita que s’està duent a terme a diversos centre hospitalaris davant de l’ofensiva contra la sanitat pública, privatitzant-la i convertint la salut com un negoci.

1355651711701Després s’organitza per diumenge dia 16 al matí una xocolatada i un taller de xapes per a les famílies i després una xerrada sobre el deute i les retallades a càrrec de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de Barcelona i també van participar les AMPAs en lluita del municipi.

Jo vaig poder estar-hi una estona amb la gent que recoll1355821583328ia firmes i parlant amb representants del comité d’empresa. Va venir de visita en Josep Vendrell, diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya que va poder recollir les demandes i compartir les accions que s’estan portant a terme des del grup parlamentari.

Hi ha molta gent que signa; persones usuàries de l’hospital que coneixen els professionals i que volen donar el seu suport a unes reivindicacions justes.

Dimarts, 18 de desembre, anem al matí amb en Joan Herrera que vol cjoonèixer de primera mà com s’està desenvolupant la tancada, igual que ha fet amb les altres mobilitzacions dels diferents centres hospitalaris.

Ve acompanyat també del Josep Vendrell i de la Lorena Vicioso, la diputada jove del Baix Llobregat i un grup de regidors i regidores de la comarca, que parlen amb representants del comité d’empresa de com s’estan organitzant, quines són les properes activitats a realitzar i en quina situació es troben.

Ens expliquen que han guanyat el contenciós que tenien amb l’empresa pel que fa als canvis d’horaris i torns que volien imposar.

Ens comprometem a portar al Ple Municipal un Prec perquè el consistori doni suport a la tancada, ja que per manca de temps no és possible fer-ho com una moció.

Després escoltem la interessant xerrada que Albano Dante, periodista de la revista gratuïta cafeAMBllet.com, va donar informant-nos sobre la trama oculta de les privatitzacions dels centres sanitaris públics i els interessos econòmics, polítics i personals que s’hi remenen.

Dimecres 19 es va celebrar el Ple Municipal de desembre i vam presentar el Prec, tal i com havíem acordat, demanant el posicionament de tots els grups municipals respecte de la tancada donant suport al manifest presentat pels treballadors i treballadores. Vàrem explicar que han estat més de 200 professionals que al llarg dels dies s’han quedat a dormir i que havien recollit unes 3.500 signatures, suposo que al final dels dies han estat moltes més.

Donat que el prec va dirigit a l’alcalde ell va respondre que cadascú ho podia fer de manera individual i que no calia fer-ho col·lectivament. Malgrat no hi ha una declaració conjunta, el nostre grup municipal d’ICV-EUiA sabem que la nostra intervenció deixa constància a l’Acta del Ple.

Divendres 21 es va donar per acabada, de moment, la tancada amb una cadena humana que va aplegar més de 300 persones. Va ser una acció molt visual, amb la implicació de la ciutadania. Crec que la convocatòria va ser un èxit i com es va dir en el manifest que es va llegir al final de l’acte: LA LLUITA CONTINUA

1356111961507

1356112022913

Qui tingui ganes de saber més coses pot  buscar a TANCADA BROGGI que és la pàgina que han creat, o també podeu veure el video resum que l’Acampada Despí ha montat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s