Escoles Bressol concertades???

Al setembre les Escoles Bressol privades ja van notar la crisi en la matrícula; fins i tot la notícia era que “la culpa” de la manca de matriculació era l’existència dels centres públics, quina ironia! Perquè és evident que l’educació, entesa com un dret universal, malgrat a l’etapa 0-3 no sigui obligatòria, sí ha de tenir un compromís de l’administració que garanteixi la igualtat d’oportunitats, i això només és possible a través del servei públic.

Això, que durant els 23 anys de govern de CiU no va ser prioritari, va fer proliferar (per emprar la mateixa paraula que la notícia) tot un seguit de “guarderies” privades (i utilitzo aquesta paraula perquè en moltíssimes ocasions no eren més que això). Cobrien una necessitat creixent a mida que les dones ens incorporàvem al mercat laboral i també perquè moltes parelles joves entenien que els infants podien assolir una sèrie d’habilitats i competències, en els seus primers anys de vida, que podria aportar un benefici en la seva educació.

bressolTot va canviar radicalment amb els governs d’esquerres que van donar un gir total a l’educació d’aquesta etapa. Va ser en aquells pocs anys que a la nostra ciutat, que només disposava d’una Escola Bressol, La Pomera, va poder fer l’aposta per la primera infància, 0-3 anys, i es van construir tres Escoles Bressol: La reconversió d’una escola de primària al barri Centre, El Timbal; una nova per donar resposta al barri de l’Eixample, El Sol solet, i l’Escola Bressol del Gegant del Pi al barri de Les Planes.

Més de 400 places que, amb el suport de la Generalitat, que cada vegada disminueix la subvenció i que per part de l’Ajuntament es va fent l’esforç de no gavar més les famílies. Ja el 2012 va augmentar l’aportació i, encara més per aquest 2013.

La notícia que avui sortia a TV3 era semblant a l’apareguda el mes de setembre però ara la diferència eren les declaracions del Sr. Jordi Fibla: “Ens conformaríem amb una ajuda que impliqués que les famílies haguessin de suportar una menor càrrega econòmica a l’hora de portar el nen a l’escola bressol”

Sí, només ens falta això, que estiguin retirant les aportacions als centres municipals i que donin ajuts als centres privats; o com està fent en Trias a Barcelona canviant el model d’escola bressol pública per un model d’externalització.

Un atac més a l’educació, a la justícia social, a la igualtat d’oportunitats….

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s