Envàs on vas?

Sembla que per fí es retira la campanya “Envàs on vas?” després de tota la polèmica que ha generat.

La veritat és que quan la vaig veure el primer dia em va encantar; la vaig trobar divertida, ben feta, que enganxava la musiqueta.. La primera impressió és que era una bona manera de fer que la gent reciclés més.

Però és clar, ho comentes amb d’altra gent, t’expliquen de què va, escoltes bé el què diuen i arribes a la conclusió que és una presa de pèl.

Dijous havíem presentat, el nostre grup municipal d’ICV-EUiA, una moció al Ple demanant aquesta retirada i la justificació era ben clara: No responia a un campanya de foment del reciclatge sinó una campanya feta per les empreses que obligaven la ciutadania a fer una tria més exhaustiva dels plàstics i els vidres per tal de no fer-ho ells i obtenir més beneficis.

reciclaje_separacion_de_residuos

Això, a més de forçar a tenir més bosses diferenciades a casa, a l’escola, etc (quantes més es poden tenir?), i obligar a portar a la deixalleria plàstics i vidres que es poden posar perfectament en els contenidors grocs i verds, ha generat molta confusió entre la ciutadania, que després de fer un esforç en aprendre què és reciclable i què no, ara es donaven unes altres consignes des de la pròpia Agència Catalana de Residus.

Bé. S’ha a acabat, de moment, però això és ben bé una mostra del nivell de manipulació que es pot generar però també que si hi ha una mobilització en contra d’aquesta manipulació també es pot aconseguir canviar les coses #itansipodem

Anuncis

3 thoughts on “Envàs on vas?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s