El maltracte de la corrupció

Ja fa dies que ho pensava, però ara ja és tan fort que ja no hi ha possibilitat d’arreglar-ho.

En el meu pensament feia la similitud de l’Estat com la família que t’ha d’oferir tot el suport: t’ha d’educar, ha de tenir cura de tu quan tens algun problema o una malaltia, t’ha d’oferir aixopluc i aliment, t’ha de defensar davant dels altres …. En definitiva, si tot això no t’ho ofereix la família és un maltracte.

En aquests moments, les polítiques que s’estan duent a terme tan a nivell de l’Estat com a Catalunya estan maltractant la ciutadania ja que van impedint, poc a poc, que l’educació sigui igual per a tothom.

Maltractant la ciutadania perquè les retallades sanitàries, els repagaments dels medicaments, la disminució de les prestacions per dependècia fan que la salut de la ciutadania sigui cada cop pitjor i l’esperança de vida de les persones disminueixi a mida que augmenta el seu nivell de pobresa.

Maltractant la ciutadania perquè molta gent està sent desnonada, viu en situació precària per manca de treball i d’una prestació social suficient i, fins i tot, encara que treballi, el seu sou i la seva inestabilitat laboral tampoc li permet afrontar totes les despeses de la vida diària.

Maltractant la ciutadania perquè la justícia no és igual per a tothom i així, mentre lladres declarats de milions d’euros estan al carrer, volen posar a la presó una dona que va comprar menjar i bolquers amb una tarjeta de crèdit que es va trobar i en canvi indulten a un kamikaze de la carretera que va matar un jove. Mentre van tenir a Alfon a la presó preventiva per haver participat a la vaga general del 14N, treuen de la presó a Carromero, extraditat des de Cuba amb una sentència de 3 anys de condemna.

Però el colmo del maltracte és la corrupció. Aquells que ho tenen tot, grans empresaris, dirigents, la monarquia, banquers, polítics, famílies d’alta burgesia… es dediquen a utilitzar les seves influències per ajudar-se uns als altres i moure els diners públics i privats com si tots fossin seus i es pogués fer qualsevol cosa sense mida ni sense respectar cap norma, sense ètica, sense moral, sense honestedat.

Amb tots els diners que han defraudat, que han robat, que han malversat, que han traginat amunt i avall, quantes retallades ens hauríem pogut estalviar? Ara que vagin a Europa a demanar diners i que els hi contestin que el treguin d’un sobre.

índice

I mentre passa tot això hi ha qui només pensa en si Catalunya és sobirana o no, és independent o no, és federalista o no, té Estat propi o no…. i va entretenint a la gent donant la culpa a España per amagar les pròpies vergonyes de la família Pujol i els comptes a paradisos fiscals, del cas Palau, del finançament irregular d’Unió en el cas Pallarols, ….

Ja!, una moció de censura contra el govern de Rajoy, per fer fora a tots els i les ministres corruptes i també investigació de tot els què està passant a Catalunya.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s