Conveni Fons social d’habitatge de lloguer

Avui el Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha decidit adherir-se al Conveni d’un fons social d’habitatge de lloguer ,que es va signar entre diferents ministeris i 33 entitats bancàries, amb el vot favorable del grup municipal d’ICV-EUiA per responsabilitat i pel fet de que si pot millorar la vida d’una sola família de la nostra ciutat, ja haurà valgut la pena.

Certament, però, hi ha tantes coses negatives d’aquest conveni que tot plegat guinyola i aisí ho hem expressat en el nostre posicionament.

El drama social dels desnonaments que ha provocat que més de 400.00 famílies estiguin al carrer, no es pot apedaçar amb una proposta ridícula per part de les entitats de crèdit que “ofereixen generosament” 5.891 habitatges, poc més de l’1% dels habitatges que s’han apropiat, perquè puguin ser llogats a persones que hagin estat desnonades i que compleixin unes condicions concretes, que no donen solució a totes les situacions d’extrema fragilitat.

Hi ha tantes coses a dir en contra d’aquest conveni que realment és un acte de cinisme per part del govern del PP i sobretot pels bancs que hi han participat; que per una banda fan fora la gent i per l’altra proposen “els pisos que ells volen” com a fons social

pisos

En primer lloc cal aturar els desnonament JA! sense més discursos, sense més divagacions, sense més espera. La gent ha de poder quedar-se a casa seva i cercar una solució.

De les solucions que proposa sembla increïble que siguin les pròpies entitats financeres que han fet el desnonament les que han de valorar quines persones tenen dret a l’habitatge amb lloguer social; evidentment carregant una corresponsabilitat als serveis socials dels ajuntaments en l’avaluació de les sol.licituds.

A més, no es dóna cap informació als ajuntaments de quants i quins són els pisos susceptibles d’aquesta mesura i no hi ha cap clàusula que “blindi” el fet de residir en el mateix municipi; amb la qual cosa, podria donar-se el cas que una persona de fora de Sant Joan tingués accés a un habitatge de la nostra ciutat abans que una família santjoanenca? o la proposta per a una família de Sant Joan és marxar?

Un altre dels qüestionaments a aquest conveni és el fet que el contracte que s’ofereix és només per 2 anys, més un de pròrroga. Per què no pot ser un contracte de 5 anys?

A més d’aquesta, hi ha d’altres propostes alternatives, com és la participació més activa dels municipis en les adjudicacions, que el lloguer no pugui superar en cap cas al 30% dels ingressos, que hi hagi un increment en el nombre d’habitatges disponible….

En definitiva, com deia al principi, tan de bo aquesta adhesió pogués significar algun benefici per gent de la nostra ciutat, però molt em temo que no serà així.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s