8 de març (2)

Ahir va ser impossible acabar l’entrada perquè havia de marxar cap el sopar, però avui he volgut explicar el que vaig deixar pendent.

Deia, que al Parlament va haver la intervenció de dones “anònimes” que explicaven la seva vivència i volia destacar alguna de les intervencions

La Sra. Maria Rovira, pagesa i responsable d’Urbanisme de la Unió de Pagesos, que no va poder triar perquè ella era noia i el seu germà, l’hereu, era qui havia de treballar la terra de la família. Però als 40 anys, tossuda i lluitadora, aconsegueix entrar en aquest món tan masculí com és el sector agrari, desenvolupant productes d’hora ecològica i, com va dir ella, el seu objectiu va ser que tothom a Mercabarna conegués els préssecs de la Maria, i així ha estat.

La Sra. Pilar Rossinyol, cap d’obra de l’empresa Vertisub, que sempre li han dit que ha fet feina d’homes; com la seva mare, que es va quedar vídua amb quatre filles i tota la feina del camp s’havia de fer, tan si era “feina d’homes com de dones”, ja fos tenir cura de les bèsties com descarregar bales de palla. Quan explicava que una de les seves primeres feines va ser netejar vidres penjada d’un arnés a gran alçada i el comentari ha estat “Em pegaven per allò que havia fet sempre de gratis”, m’ha recordat la meva mare, perquè ella sempre ha dit el mateix. Ma mare, ha tingut cura de dues filles i dues netes i, quan va treballar durant uns anys cuidant criatures, a part de fer-ho molt contenta, també tenia aquesta sensació de poder guanyar uns diners amb una tasca que durant un munt d’anya havia fet sense cobrar ni cinc. És el treball de cura de les dones, poc o gens valorat perquè no s’entén com “productiu”.

La Sra. Maite Otero, que va estudiar enginyeria en un temps on la proporció era de 1.000 homes per cada 10 dones estudiants i avui és una de les poques dones que està al món de l’energia nuclear amb una central com la de Vandellós.

Totes elles, i d’altres que van participar a l’acte, van destacar que per aconseguir la igualtat entre dones i homes, sense cap mena de discriminació, a més de les lleis cal una formació adequada, la constància i l’esforç personal, el suport de l’entorn ja sigui de la família o el camí que obren altres dones i tot això ha de comportar la independència econòmica, base de la total igualtat.

Per concloure l’acte va haver un petit concert de dues compositores, totalment desconegudes per a mi,  Pearl Chertok i Fanny Mendelssohn

Encara que un dia tard FELIÇ 8 DE MARÇ !!!!

dona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s