Dones lluitadores

8_de_marc_90S’acaba el mes de març i moltes han estat les emocions que aquests darrers dies he viscut amb les dones de la ciutat, a tots els actes realitzats i per diferents raons.

Des del dissabte que vaig participar explicant un conte a l’acte del C.E. El Nus a la Torre de la Creu amb els contes per la igualtat, fins el dimecres dia 20 amb el Taller “Els sabers de les dones i els Mitjans de Comunicació“, que donava nom al lema d’enguay “LES DONES APORTEM SABER”, han estat uns dies ples d’activitat: Cinefòrum, sopar, concert, sardanes, balls, teatre, …

El sopar, el mateix 8 de març, com sempre animat i amb l’oportunitat de retrobar-nos dones de les diferents entitats, dels barris. Una nit divertida!!

Dimecres 13, a l’acte central de dones amb la mostra de tallers que es fa cada any. A la meva intervenció parlava del sentit reivindicatiu del 8 de març que en els temps actuals està tan viu com fa més de cent anys. Les dones hem de continuar lluitant pels drets laborals, socials, per l’educació per la sanitat i una manera de lluitar és la participació en les entitats de dones i també des dels moviments ciutadans.

Em va fer molta il·lusió que l’Emi, responsable del menjador de l’Escola Pau Casals fins aquest curs, que s’ha jubilat, llegís part del Manifest, conjuntament amb una mestra de l’Ateneu, també jubilada; una mostra de dues dones que han ajudat a formar molts nens i nenes de la nostra ciutat.

Per a l’Emi un record especial perquè li haig d’agrair haver educat la meva filla des dels 4 fins els 12 anys, que es va quedar al menjador de l’escola. Es pot veure aquí un resum de molts dels actes, recollits per tvdespi

Divendres dia 15 va ser el plat fort, a l’acte de Dones amb Iniciativa de Sant Joan Despí de Reconeixement de les dones que van lluitar contra el franquisme, al costat dels seus companys. Dones que en laimma clandestinitat, de manera anònima, no van deixar mai de lluitar per la llibertat i que han estat invisibilitzades per la història. Unes magnífiques paraules de la Imma Mayol i una participació molt emotiva.

Aviat tindrem el Consell de les Dones que avaluarà cada un dels actes realitzats, fent propostes de millora, si cal. Penso que aquest cop hi ha hagut més difusió sobretot a la pàgina web de donesdespi on s’hi poden trobar els programes Díptic Bases Relats Breus 2013d’activitats i ara les bases dels concursos literaris del Premi de Relats Breus i del Premi Delta.

S’acaba el mes de març però el treball de la regidoria de Polítiques d’Igualtat continua amb les activitats programades pel Dia Internacional per la salut de les dones i amb els concursos literaris de Relats Breus i el Premi Delta.

També continua la lluita per la igualtat entre dones i homes també perquè encara estem molt lluny d’aconseguir-laDia Internacional de la Mujer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s