Primer Consell Nacional

En els darrers 4 anys he estat membre de la Mesa del Consell Nacional d’ICV i això ha significat que un dissabte cada 2 mesos, aproximadament, he estat des de les 10 del matí fins a quarts de 3 de la tarda a la Seu Central d’Iniciativa al seuPassatge del Rellotge de Barcelona.

El fet d’estar a la Mesa comporta més “responsabilitat” en el sentit que tothom et veu; per tant, difícilment pots donar un cop d’ull al diari, o intercanviar algun comentari amb el veí o veïna i justet t’aixeques per anar al lavabo. Més encara quan, com jo, era l’encarregada de fer l’acta de la sessió.

Això del tothom et veu és literal perquè, a més de la gent del Consell, durant aquella setmana tothom m’anava repetint “t’he vist a la tele” i és que al 3/24 durant tot el dissabte posen la notícia amb un petit video i, és clar, a l’estar a la taula, sempre, d’una manera o altra, he sortit un munt de vegades.

Bé, doncs ara comença una nova etapa, perquè després de l’a X Assemblea d’ICV es nomenen els i les membres del nou Consell Nacional. Ara, segueixo sent consellera, però ja no estic a la Mesa i això m’ha permès viure el Consell d’una altra manera, més relaxada.

Així, en aquest primer Consell Nacional,  s’ha aprovat la constitució de la nova Mesa, la ratificació del Nucli Coordinador i l’aprovació de la composició dels Grups de Treball que s’han organitzat per acomplir els objectius proposats a l’Assemblea.

Ja tenim també el calendari fins a final d’any amb les dates del Consell Nacional, L’Escola d’Estiu, la Trobada de JEV, la convenció municipalista i tot d’activitats més a nivell territorial i també a nivell temàtic. En definitiva, feina, feina i feina.

Explicar quatre hores de Consell és impossible, així que simplement escriuré sobre alguns temes que es van tractar i que, segurament, en sentireu a parlar o jo mateixa n’escriuré més endavant.

En primer lloc, fer referència a l’Informe Polític que ens va presentar la Dolors Camats i que després del debat va concloure en Joan Herrera (diuen que a cada Consell ho faran alternativament). S’ha de seguir posant en el centre del debat que l’excusa de la crisi s’està emportant, a més de les retallades en educació o sanitat, els drets i les llibertats; de tal manera que el patiment de la gent està servint a que el poder es mantingui a les mans dels mateixos.

Ja n’hi ha prou de la política Europea de l’auteritat i cal construir una alternativa el més àmplia possible. Treballar clarament per sumar per tenir capacitat per transformar-ho tot. La gent necessita saber que hi ha una altra manera de fer les coses, perquè encara que hi ha opcions majoritàries, aquestes majories no saben donar resposta a res.

Iniciativa és capaç de fer diagnòstic i construir alternatives i té capacitat per fer un front comú amb totes aquelles forces polítiques, o persones de forces polítiques, que siguin capaces de voler treballar de forma unitària i plural.

S’ha fet esment del NO GOVERN de CiU que en els 200 dies no s’ha fet cap llei, cap activitat. Que en 5 mesos l’única proposta han estat 5 cimeres que no canvien res i només deixen regust a fracàs, per com es plantegen i, sobretot, perquè no han portat enlloc.

Si s’acaben prorogant els pressupostos, uns pressupostos que van ser aprovats per CiU i PP, es genera un dèficit democràtic ja que es fa sense debat, sense admetre nous ingressos que ens fa perdre oportunitats de recuperació. Hi ha una gran irresponsabilitat per part de CiU i d’ERC que darrera de la independència estan amagant la greu situació econòmica.

Durant els darrers mesos, el debat central i transversal ha estat el projecte nacional; però, en canvi, no ha hagut cap projecte aprovat, cap avenç en matèria de traspassos, ZERO accions i ZERO resultats pel que faa l’autogovern.

Iniciativa seguirà defensant el Dret a Decidir des de la radicalitat democràtica que ha de representar totes les opcions, a nivell social, a nivell polític, de forma àmplia. Pluralitat en els plantejament en un gran pacte nacional.

Vull també destacar que es farà una proposta de Campanya d’Afiliació que segurament tindrà relació amb el lema de la X Assemblea JUNTES/JUNTS canvie-m’ho TOT. Ja tindré temps de parlar-ne més endavant.

Important va ser l’aprovació d’una Resolució de rebuig de la Llei de Llengües de l’Aragó i en defensa dels drets lingüístics de les persones que parlen català, unes 50.000, i aragonès, uns 11.000 parlants. La incultura de la gent del PP queda reflectida amb el ministre d’educació, WERTgonya!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s