Accions per la Salut de les Dones

Pels volts del 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, i seguint la línia estratègica del Pla Municipal d’Igualtat Dona-Home de Sant Joan Despí, prorogat en el Ple Municipal del mes de maig, es realitzen tot un seguit d’activitats que tenen a veure amb la salut física i emocional de les dones.

Enguany s’han desenvolupat dues accions. La primera, el mateix dia 28 organitzada per l’Associació IMPULSANT, amb el títol “Saludablement Juntes” ha estat molt novedosa, ja que la xerrada-conferència de la psicòloga Olga Fernández Quiroga, a és de tenir el format presencial com és tradicional, va estar retransmesa via internet, es va gravar, i es van poder fer preguntes i aportacions al debat a través del twitter, utilitzant l’etiqueta #DonaiSalut.

mujer_6Es van parlar de molts temes que afecten a la salut de les dones i els trets diferencials respecte a la salut masculina. Les anàlisis dels fàrmacs, les diferències en la sistematologia d’algunes malalties, la relació amb els metges de família, la salut sexual i reproductiva…

Són moltes les dones, sobretot les de més edat, que encara estan lluny de poder fer servir les TIC de manera àgil i assumir-ho com alguna cosa més quotidina, però calen accions com aquestes per fer passes endavant cap a la igualtat en l’ús de la tecnologia tan a nivell de gènere com a nivell de les diferents generacions.

L’altra activitat, el passat dia 31, va ser el cinefòrum al voltant de la pel.lícula “Las mujeres de verdad tienen curvas” que va ser dinamitzat per una psicòloga i es va poder fer un debat, encara que curt pel temps, amb la vintena de dones que hi van assistir.

La pel.lícula exposa els moment vitals de les dones: l’adolescència, la maduresa i la vellesa, amb els canvis que representen i com s’afronten. Del què va exposar la psicòloga i del debat vaig extreure una reflexió personal que crec que m’ha de servir per sempre:

Certament les dones tenim grans canvis d’humor, emocionalment som complexes i això fa difícil les relacions. Certament som llunàtiques; la nostra naturalesa, proporcionalment amb molta aigua al nostre cos, fa que rebem la influència de la Lluna com les marees i segur que també té relació amb el nostre cicle menstrual. Però tot això no és cap imperfecció, ni el nostra cos és defectuós, com es pretén des de la medecina tradicional, feta per homes i que vol dir des de la mirada masculina.

Nosaltres, les dones som com la natura i el nostre cos és canviant, actiu, adaptatiu, com ho és la pròpia natura. O és que algú li sembla defectuós o imperfecte un arbre? Segons l’època de l’any les seves fulles canvien de color, fins i tot cauen i l’arbre queda nu, amb les branques exposades a la inclemència del temps; però arriba de nou la primavera i neixen de nou les fulles. Algú no entén aquest procés i el qüestiona? Algú pensa que cal canviar o modificar això?  pastilleta

A les dones, qualsevol d’aquests canvis, al llarg de la seva vida, se’ls considera situacions crítiques i la solució és medicar-les per una cosa o per una altra.

Haig d’explicar a totes les dones que hem d’estar molt contentes de ser com som, de què no som imperfectes i ni que el nostre cos és defectuós perquè constantment afronta canvis, alguns molt grans, i no per això necessitem medicaments controladors i estabilitzadors dels canvis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s