WO+MEN’S PROGRESS

Fa uns quants dies, bastants dies perquè era el 15 de maig, vaig anar a la Jornada WO+MEN’S PROGRESS, la Taula Rodona més gran del món, segons la seva proposta, en la qual es pretenia debatre per “inspirar, conversar, transformar”

La Rosa Calaf va presentar una primera taula “Cap un món més ètic” en la que hi participaven diferents periodistes. De les seves aportacions van recollir algunes frases

L’Alex Sálmon de El Mundo deia que quan un periodista parla d’ètica assegura que tots som molt ètics (programa de radio o televisió o el diari), però es qüestiona als altres. Quantes ètiques hi ha? Hi ha una única veritat però, quantes interpretacions?
Quan  veiem la mateixa notícia tractada diferent és que hi ha una diferència d’enfoc o d’ètica?

La Llúcia Oliva, va dir que el Consell de la informació de Catalunya vigila que els medis siguin ètics,en un any han rebut 600 queixes. Explica com les retallades afecten a la diversitat i a la manca de llibertat del dret a la informació.

La Pepa Fernández va ser contundent dient que hi ha una sola ètica però també que hi ha molt poca gent que estigui disposada a reconèixer que no actua èticament.

Em van agradat també les intervencions del Chema Carrasco parlant més de la ràdio i la televisió i com s’estan donant certes notícies  o de la Cristina Casanovas referint-se al cinema.

la foto1

A la segona taula es van presentar alternatives al sistema econòmic actual

Christian Felber  va fer una mica de s’intesi de l'”Economia del bé comú” que tot just havien explicat aquí a Sant Joan Despí el passat mes d’abril dins de les activitats que realitza el Departament de Solidaritat al projecte “Utopies concretes per un món millor”
Ell va defendre el seu posicionament respecte a una economia diferent i la necessitat d’involucar-se en el moviments socials, 15 M. feministes, de solidaritat o cooperacio internacional, perquè la democràcia està en perill.

La Maria Àngels Vallvé, representava l’altra cara de la moneda, en 5 minuts va ser capaç de fer-nos un resum d’economia des dels principis de la història fins l’actualitat, defensant la necessitat del sistema financer com a útil i imprescindible com a model. És clar, va haver de reconèixer que la deshonestadat i l’afany d’enriquiment de qui estan al capdevant és el que ens ha portat a la situació que patim.

Sor Lucía Caram, monja dominicana, va ser trencadora en la sevaintervenció, amb frases que van estar piulades i repiulades al twitter, entre d’altres: “Antes les pedía a Dios y ahora le pido a todo Dios”

la foto2

I l’Enric Tintoré, que havia estat periodista de La Vanguardia escrivint especialment sobre economia, ens va explicar el gir de la seva vida cap a un món interior, espiritual, de creences orientals.

En conclusió, molta gent experta, que ocupa llocs destacats i que tenen ressò mediàtic, generen debat i pensament crític per canviar el món i cada cop en serem més.

Com deia en Gandhi: “Has de ser tú el canvi que vols veure en el món”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s