Madrid 2020

No volia escriure res al respecte perquè, realment, m’ha interessat ben poc si les olimpíades es feien a Madrid o no. Ja estava bastant farta d’aquesta insistència “descerebrada” amb el Madrid 2012, Madrid2016 i ja el Madrid 2020. No sé si encara els hi quedaran ganes pel 2024 però tot és possible.

Em sap greu per la gent del carrer, aquella que s’estima la seva ciutat i que voldria veure-la en boca de tot el món com a símbol de l’esport i de moltes altres coses que celebrar les olimpíades significa.

Però he necessitat escriure quan avui he vist que a La Vanguardia i El País donaven resultats d’enquestes sobre intenció de vot i, segons sembla, la majoria no en té proude retallades, de mentides, de retorn a les cavernes, de dreta casposa……

ESTA

Perque, és clar, tota aquesta gent madrileña que ara està trista, a qui ha votat?, qui els representa? qui ha de donar una imatge de seriositat, d’honradesa, d’esforç….. valors de l’esport i l’olimpisme? El PP? Doncs així els hi ha anat

Madrid és una ciutat endeutada a uns nivells inassumibles, de fet és la ciutat més endeutada de tota España i segueix demanant rescat al govern central per poder pagar als proveïdors. En aquests darrers dies ja es parlava que si es fessin les olimpíades aquest deute es duplicaria. Com s’ho haguessin fet per pagar-ho?

XIST

No sé si aquesta informació ha estat determinant pel COI a l’hora de decidir o potser han estat altres coses:

– La situació gravíssima d’atur, de necessitats socials i de malestar de la ciutadania (encara massa poc) i la insistència en presentar la candidatura, amb cent milions d’euros gastats,  en aquesta tres intents.

– El ridícul de la Sra. Ana Botella quan se les dóna de saber anglès i no en sap. El problema no és no saber-ne, que en una persona amb el seu càrrec ja s’hauria pogut espavilar, sinó el fer el “fanfa”

– El discurs del Sr. Rajoy els hi deuria semblar poc creïble, amb allò d'”estable y fiable”, o donada la poca fiabilitat que ha tingut el que va prometre en el seu programa electoral i el què està fent, o potser per la seva darrera compareixença en el Congrés on “fin de la cita” va donar la volta al món i va arribar a ser trending topic

Bé, les properes olimpíades a Brasil i les següents a Tòquio, recordo molt bé les anterior del 1964 perquè va ser un dels primers programes que jo vaig veure a la televisió de casa.

No sé si va ser aquest esdeveniment el que va fer decidir al meu pare sobre la compra, a terminis és clar, d’una tele o el fet que cada tarda les seves nenes no hi eren a casa perquè en lloc d’escoltar “Matilde, Perico i Periquín” a la ràdio, com havien fet sempre mentre berenaven, ara marxaven a veure els “dibujos animados” que feien a la tele dels veïns.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s