On va el PSC?

Ja fa dies que penso que el PSC ha perdut una mica el nord i que la seva dependència del PSOE està fent que s’estiguin prenent decisions que cap persona sap on acabarà portant el partit.

La història del DRET A DECIDIR a molts i moltes ja ens té fins al barret, perquè , tot i estar d’acord, tinc ganes de que es parlin d’unes altres coses. A mí, personalment, em va molta ràbia que CiU, amb companyia d’ERC, estiguin marejant la perdiu des de fa mesos i no s’estiguin preocupant de res més. Governar, si es pot dir així, només pel referèndum mentre la gent ho està passant malament, em sembla irresponsable i vergonyós.

La coalició ICV-EUiA ha anat defensant els drets nacionals acompanyats sempre dels drets socials, de manera indivisible.

Ha seguit treballant en molts àmbits, per posar-ne alguns exemples i donant un cop d’ull a la pàgina d’ICV on es van posant les notícies de les intervencions dels diferents diputats i diputades al Parlament i al Congrés, n’he extret algunes actuacions corresponents a desembre i gener.

– En defensa del medi ambient, com els moments de màxima contaminació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

– Posant de relleu casos de mala utilització de diner públic o corrupció

– Tan al Parlament de Catalunya com al Congrés a Madrid  intervenint contra el sector elèctric

– Fent esmenes als pressupostos, exigint canvis en les polítiques d’auteritat i reclamant una distribució adequada dels recursos a tots els ajuntaments

– Reclamant la recuperació de la memòria històrica de Catalunya, no només des del punt de vista del 1714, sinó també recordant el 75è aniversari de l’exili al que es van veure tantes persones abocades al final de la Guerra Civil

– Posar en evidència les polítiques de seguretat amb la utilització de bales de goma i altres actuacions que CiU, ERC i PSC han impedit que es debatessin les conclusions dels grups

– En aquests darrers dies exigint el rebuig del Parlament de qualsevol acte racista i reclamant al President de la Generalitat que no es relacioni amb personatges vinculats a organitzacions xenòfogues i racistes 

I, entre mig, tot el que té a veure amb el Dret a Decidir, com no podia ser d’una altra manera. Perquè certament és quelcom que està al carrer i que a molta ciutadania li preocupa o hi té interès.

No estic dient que ICV ho està fent millor que ningú, segurament hi haurà gent, pròpia i estranya, que pensi que ho està fent fatal. Segur que hi ha gent  que pensa que ja s’hauria d’haver posicionat clarament a favor de la Independència o bé en contra. Jo penso que això és el següent pas i que ja arribarà, si cal. Però estic totalment d’acord en què la coalició hagi mostrat el seu acord amb el Dret a Decidir, com a fet democràtic per exel·lència, però també com a forma de que cada persona s’expressi en un aspecte tan emocional i personal, a més de polític.

Per què no ho ha fet el PSC? Què li ho impedia? A què el comprometia? Han preferit votar igual que el PP i C’s? Crec que no han donat resposta a totes les sensibilitats del seu partit i s’ha vist clarament en la votació d’ahir al Parlament. Què passarà ara? Expulsen a qui va votar diferent? Permetran que passin al grup mitx i el PSC serà la quarta força darrera del PP? Ho tenen fatal.

Jo m’he llegit la “Crida solidària pel referèndum” que és el manifest que estan enviant a la militància i demanant signatures. No estic d’acord amb tot, sobretot amb alguns arguments de patriotisme, lleialtat o lluita; però és un posicionament en el que es defensa que les persones socialistes no poden estar fora d’aquesta “cita per Catalunya”.

Crec que el PSC li està fent molt de mal a l’esquerra d’aquest país, tan malament com ho fa al PSOE a la resta d’España. A aquest pas no ens treurem de sobre ni a CiU, ni al PP, ni a totes les polítiques neoliberals que ens van ofegant.

Tampoc no entenc el paper de les CUP. Resulta que als pressupostos només van fer una esmena a la totalitat i, mentre ICV-EUiA en va presentar 1.056 esmenes, unes 80 corresponents al Baix Llobregat, les CUP no en van presentar CAP. I ara, després de tot el què defensen, a la votació d’ahir s’abstenen. Deuen tenir un argumentari molt clar i una línia política molt justificada, però jo no l’acabo d’entendre.

esmenesEls propers dies imagino que es diran més coses però no crec que el PSC surti “indemne” d’aquest afer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s