Putes o desesperades

Llegint l’entrada “Putas por defecto social” del blog de PERIODISTAS FRUSTADAS, he pensat que la bloguera ha fet una bona exposició sobre el pensament masclista que tenen molts homes de creure que un grup de dones que van soles, a una discoteca o a un bar, estan a la seva disposició d’una manera o un altra.

La bloguera presenta un grup de noies, més aviat joves, solteres, que vesteixen com volen i actuen amb total llibertat. Automàticament generen comentaris d’homes que les consideren putes, presuposant que la seva manera de vestir i actuar implica una llibertat sexual que les converteix en dones fàcils i accessibles. Aquesta “provocació” justifica qualsevol acció com comentaris grollers o tocaments, com he vist en alguna ocasió.

Però jo he volgut comentar la visió des d’una perspectiva de dona més gran, de 50 ó més anys; que sortim amb les amigues, ja estiguem casades, solteres, separades, amb parella o sense; que sortim a ballar, a celebrar qualsevol esdeveniment. Aquí la influència de com anem vestides no té tanta importància però sí la nostra actitud que, automàticament, els grups d’homes, joves o grans, interpreten com a “dones desesperades buscant rotllo”. Amb la qual cosa, es “veuen en la necessitat ” d’enganxar-se i dir-te bajanades.

IMG_1728_Dones_lliures

“Putes o desesperades” són els qualificatius a les dones lliures. Sembla que no hi ha manera que molts homes no siguin capaços d’establir relacions d’igualtat. Ni són els poderosos que es creuen amb drets sobre les dones, ni són els salvadors de les dones soles.

Una forma més de la violència contra les dones que hem de soportar, fins i tot, anant de festa!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s