Taxa de tinença de gossos

Aquests dies un dels temes que ha sorgit en el perfil de facebook de Sant Joan Despí INFORMA ha estat el pagament de la taxa per tinença de gossos i avui m’he dedicat a fer algunes fotografies per ilustrar la meva opinió, tot passejant pel Passeig del Canal, com hagués pogut fer-ho per qualsevol altre carrer.

En general, sembla que ens costa pagar impostos, potser perquè pensem que paguem més del compte i que no obtenim cap benefici.

He estat xafardejant per internet a veure què passa en altres poblacions i he trobat de tots: A Castellfollit de la Roca han posat la taxa amb 9 euros l’any, mentre El Prat de Llobregat té un preu similar al nostre, a Castelldefels, en canvi, només he trobat la taxa en cas d’animals considerats perillosos, a Rubí només es paga pel registre. És a dir, es pot anar buscant perquè hi ha de tot.

Què passa a Sant Joan Despí? Doncs que paguem anualment una taxa per cada gos que, obligatòriament, hem de tenir censat.

Per a què ha de servir aquest impost? Doncs per a que es puguin pagar vàries coses: el manteniment i neteja dels pipi-can, la reparació d’allò que es faci malbé, la neteja general de la ciutat…

Cal pagar aquest impost? Simplement poso les fotografies.

– Gent que no recull les caques del seu animal (i no debia ser petit)

kk

– Gent que permet que el seu gos faci pipi als fanals,

fanal1

als pals disuasoris de pas o altres elements urbans.

palSovint has d’anar estirant al gos per tal que no s’apropi perquè va ensumant, com és lògic.

fanalgos

– Gent que deixa que el seu gos faci pipi a les parets generant perjudici a propietats públiques

paretp

o bé a parets d’edificis d’habitatges privats

paret3 paret2paret1

Hagués pogut fer més fotografies, com per exemple els bassals que deixen les gosses al mig del passeig perquè la gent no les apropa a un arbre o a una clavaguera que seria el més correcte.

Penso que mentre totes les persones que tenim un gos o una gossa no aprenguem a fer-ho millor per no generar tota aquesta brutícia i no malmetre fanals, bancs, parets…. haurem de pagar l’impost.

Potser el que manca és que el Departament de Via Pública de l’Ajuntament posi en coneixement de tothom les dades de quants diners s’ingressen i quants diners es gasten i en què. Segur que així prendríem consciència.

Hem d’exigir, però nosaltres també ens hem d’exigir responsabilitat individual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s