Podrem construir una esquerra plural?

Stavros Karagkounis, representant de Syriza, membre del Departament de Relacions Internacionales i política europea, ha estat aquest dissabte a la tarda a la trobada amb gent de Sant Joan.

Syriza5

Dos han estat els temes de conversa. D’una banda explicar-nos una mica el procés de creació de SYRIZA, (curiós que tenen els mateixos colors que nosaltres -vermell-verd-violeta) que sembla ser l’exemple de que és possible la construcció d’un partit d’esquerres que ha aglutinat a 11 partits de diferents branques de l’esquerra en un sol partit, a través de cercar propostes en comú. D’això en fa 10 anys que han estat prou difícils perquè queda clar que tots semblen voler el mateix però tenen formes maneres d’aconseguir-ho.

Ha estat necessari aprendre moltes coses, respectar les possibles diferències, conèixer quin paper ha de representar cadascun, intercanviar experiències i tenir en compte que l’enemic està a l’altra banda.

En els moments actuals s’ha canviat el model de la comunicació, amb missatges més concrets, menys teòrics i més propers als problemes de la gent. I tot plegat està fent que Syriza pugui representar una alternativa per a Grècia

Com no podia ser d’una altra manera, també ha parlat de la importància de les eleccions europees i ha donat diferents raons i arguments pels quals cal anar a votar i triar bé a qui donem el nostre vot.

En primer lloc, hem de valorar que han de ser unes eleccions en les quals hem de fer un vot de càstic. Hem de castigar als partits que estan promovent retallades, estan empobrint a la gent, estan treient-nos els drets i les llibertats. I després fer les propostes que demostrin que hi ha alternativa

Cal que ens adonem que aquesta lluita que hi ha entre el Nord i el Sud d’Europa és una lluita de classes, rics i pobres. Per això, per mantenir la possibilitat de que la gent pugui viure bé, es necessiten drets i dignitat.

Contestant a les preguntes del col·loqui, l’Stavros ens va dir que la dreta està fent una campanya per minimitzar les eleccions europees perquè no volen que anem a votar i així mantenir el seu status.

El bipartidisme ha destruït les nostres vides, a països com Grècia o España, però també a Europa on segueixen les mateixes polítiques. És l’hora de pensar que els nostres problemes sóns comuns i que ens cal poder per tal de canviar el ritme de la història tal i com la tenen plantejada actualment. Estem votant el nostre futur i el dels nostres fills i filles i cal conèncer a la gent que ha de triar entre seguir com fins ara o canviar.

Ha fet incidència en la participació en els moviments socials, estar al carrer amb la gent. Però també ha sortit el tema de què sovint aquests moviments no volen participar en cap partit i promouen l’abstenció. Ell ha remarcat que en aquest moment històric la lluita al carrer és important però que també és imprescindible el vot que pugui permetre el canvi.

Han estat dues hores intenses de debat amb bona companyia!!!!!

stavr

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s