Per què aniré a votar el 25 de maig?

Força gent m’atura al carrer o bé mentre estic a la paradeta d’ICV-EUiA, per dir-me que no pensa anar a votar perquè això no serveix per a res, o que de tota manera, surti el què surti, els de sempre faran el què vulguin. Així que, just a meitat de campanya per a les eleccions europees, he volgut fer una reflexió sobre el per què jo aniré a votar.

En primer lloc perquè sóc europeïsta, crec amb la unió dels països per aconseguir un món millor per a tothom, sense fronteres i sense diferències de països rics i pobres.

figuras_ueCrec en la Unió Europea construïda amb la base de la Revolució Francesa “lliertat, igualtat i fraternitat”, amb l’eliminació del fascisme després de la Segona Guerra Mundial i amb els moviments socials i la lluita dels treballadors i treballadores per un Estat del Benestar.

Però tot això és el que ara s’està posat en risc. Ho podem veure a França on en les darreres eleccions municipals l’abstenció ha beneficiat els partits de dreta; més encara, al partit xenòfog i ultradretà de Marine Le Pen. Ho podem veure també amb les polítiques d’austeritat que es desenvolupen els grups parlamentaris als que estan adscrits el PP i el PSOE, amb la presidència de la Comissió Europea de José Manuel Durao Barroso i la vice-presidència de Joaquín Almunia

Jo penso que la majoria de gent que no vol anar a votar és per desconeixement, perquè pensen que allò que es decideix a Europa no li afecta a la seva vida quotidiana, també hi ha manca de confiança, en el sentit de què es pugui canviar alguna cosa. Hi ha gent que no dóna valor al seu vot perquè al cap i a la fi som milions de votants i no influirà res i, finalment, crec que una altra raó és pensar que els nostres candidats o candidates no tindran prou representativitat i, per tant, no podran defensar allò pel qual hem votat.

El que jo penso, en alguns aspectes, és tot el contrari. En primer lloc no som conscients, ni als governs que tenim tampoc els interessa que ho siguem, de la gran quantitat d’aspectes que la legislació europea ens pot afavorir.

D’altra banda perquè és un sufragi universal entre totes les persones majors d’edat que vivim a Europa (hi ha problemes amb les persones migrades de països de fora de la UE).

España és circumscripció única, és a dir, que els 54 escons que ens corresponen en el parlament democràtic més gran del món, s’obtenen amb tots els vots que valen igual, els de Sevilla, Madrid o La Seu d’Urgell. Això no passa en les altres eleccions que tenim al nostre país, excepte les municipals és clar, perquè a les eleccions autonòmiques aconseguir un diputat o diputada per Barcelona o l’Àrea Metropolitana representa obtenir milers de vots, res a veure en aconseguir-ne a Lleida o a Girona. I quan són eleccions al Congrés d’España ens passa el mateix, no valen igual els vots de Burgos o Segovia que els de Barcelona, ja que cada província ha de tenir el seu nombre d’escons.

La representativitat i el fet de poder aconseguir allò pel qual has decidit el teu vot a un o altre partit, crec que a Europa es pot tenir més confiança en assolir els objectius, ja que els teus o teves representants s’uniran a Europa a les formacions polítiques d’altres països i podran fer més força.

Realment penso que s’ha d’anar a votar i que la gent que proposa l’abstenció està molt equivocada.

Certament es té tot el dret a pensar que les institucions, tal i com estan organitzades, no tenen un bon funcionament i s’han de canviar. Però ara és el què tenim i ara estan en mans de qui ens escanya i ens roba els drets, salvant els bancs i el poder i no a les persones. El què hem d’aconseguir és arribar a les institucions amb força i, utilitzant aquesta eina pel profit de la gent, modificar allò que calgui.

Des de dins podem canviar les coses, des de fora només ens queda la queixa mentre patim als poderosos.

Si vols saber més coses aquí hi ha respostes!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s