Celebrant el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Avui dia 28 de maig és el Dia Internacional de la Salut de les Dones i, com cada any, les associacions representades al Consell de les Dones han organitzat al llarg d’aquesta setmana i la que diferents actes.

L’activitat organitzada directament des del Departament d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat ha estat un Consell de Dones obert a la ciutadania per parlar del Servei de la Dona al CAP de Sant Joan Despí. Per això hem convidat a venir a una professional del servei a que pogués explicar el seu funcionament i atendre a les preguntes.

Hem tingut la sort de poder comptar amb una de les comadrones, la Sra. Blanca Ceña, que ens ha parlat de l’ASSIR (Àrea de Salut Sexual i Reproductiva) que és com es diu a l’actualitat, ja que a més d’atendre a les dones també s’atenen els homes com a parelles o individualment.

La Sra Ceña ens ha explicat la composició de l’equip que en aquests moments forma part del Servei, tenint en compte que les contínues retallades de sou generen molts canvis en el lloc d’especialista en ginecologia i també el fet que tot i estar assignades 2 comadrones, per motiu de no substituir les baixes, en aquests moments només hi hagi una i 1/4 d’horari.

Ens ha parlat de la importància de la tasca de la comadrona que fa realment el triatge de l’atenció per prioritat i per necessitat o no de l’assistència i anàlisi mèdic.

Ha recordat com el servei havia estat a l’ambulatori de Les Planes i com l’espai actual a l’ambulatori Verdaguer al Barri Centre ha representat una millora important que permet una millor atenció i també la disponibilitat d’espais per fer formació de prepart, d’alletament matern, de xerrades per a la “tarda jove”

Ens ha parlat de la seva preocupació en diferents aspectes sobre els que ella procura fer incidència i sobre els que pensa que s’ha de treballar:

– Per la violència masclista exercida sobre les dones, sobretot en els embarassos primerencs.

– Els embarassos no desitjats en noies cada cop més joves, on els nois desapareixen

– Les malalties de transmissió sexual de la que els nois no hi posen cura i de les que les noies no es protegeixen, generant malalties infeccioses que sovint acaben cronificant-se.

– Donar eines a les dones perquè s’estimin i visquin la seva sexualitat de manera més satisfactòria.

– La necessitat de fer una bona prevenció de tot tipus de càncer.

Moltes han estat les preguntes que s’han iniciat en el debat posterior i moltes més que segur que s’han quedat en el tinter.

Des d’aquí el meu agraïment més sincer a la seva aportació i l’oferiment de col·laboració del Consell de les Dones i del Departament amb tot allò que pugui representar seguir millorant en l’atenció a les dones de la nostra ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s