25 anys a Sant Joan Despí

Aquest mes de juliol ha fet 25 anys que vaig venir per primera vegada a Sant Joan Despí. Una ciutat que només coneixia com la parada de tren que hi havia el Cartell de la Gallina Blanca que jo veía quan era petita i anaba, des de Sants on vivia, cap a Molins de Rei de visita a casa del meu padrí i la meva padrina. L’estació pràcticament no ha canviat gens, només el fet de que hi ha més tanques.
estació
Un cop vaig haver aprovat les oposicions, vaig aconseguir una plaça definitiva de mestra a Viladecans com a tutora de 1r i 2n d’EGB (quantes canvis en les lleis d’educació!). Després de tres anys, i donat que vivia a L’Hospitalet, vaig decidir demanar en el concurs de trasllats alguna ciutat més propera que em permetés poder no perdre tan de temps en trasllats i estar més temps amb la meva filla.

Així és com vaig arribar a Sant Joan Despí. Un día del mes de juliol del 1989, convocada des del Departament d’Educació de l’Ajuntament amb la Inspección de la Generalitat, vaig entrar a la Sala d Plens  (llavors no sabia ni quin significat tenia) i entre d’altres mestres, vaig tenir la possibilitat d’escollir la plaça de l’Escola Pascual Cañís que s’ofertava d’especialista en ciències i matemàtiques per al Cicle Superior, per 6è, 7è i 8è d’EGB

pascual-c-entrada

Durant tot aquell curs 1988-89 vaig treballar al Barri de Les Planes, anant i venint cada dia  des de L’Hospitalet sense trapitjar ni conèixer res de la resta de la ciutat.

Però la meva filla, al setembre del 1989 havia d’iniciar la seva escolaritat, i com que en aquella època encara no hi havia P-3, el preescolar començava a P-4, havia de decidir com organitzar-me per estar a les 9 del matí a dues escoles diferents en dues poblacions diferents. La decisió va estar clara, venir a viure a Sant Joan Despí per començar a l’Escola Pau Casals, i d’això fa 25 anys.

fasana2

Poc em podia imaginar llavors tot el que he viscut en aquests darrers 25 anys a nivell personal i professional. La meva implicació en la ciutat i la dedicació a la ciutadania, com a mestra i com a regidora.

I fent balanç, tampoc podia imaginar tot el que la ciutat m’ha donat d’estimació de la gent, d’aprenentatge de vida, de creixement professional; en definitiva, penso que vaig prendre una bona decisió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s