Les dones a l’Església

Sembla mentida però encara la visita del Papa haurà servit d’alguna cosa: Destapar el tracte de discriminació que pateixen les dones a l’Església Catòlica

El Vaticà ja fa mesos va condemnar el sacerdoci femení dient que és un delicte greu comparable a la pederàstia. No cal dir que la comparació és repugnant.

La jerarquia eclesiàstica demostra amb aquestes opinions la seva misogínia, l’abús de poder i el menyspreu que imposen a més de la meitat de les persones creients.

Es segueix sacralitzant l’home com si fos la perfecció, el model únic i digne de comprensió davant les seves febleses i pecats. En canvi, la duresa i la intransigència emprada envers les “pecadores filles d’Eva” ens ha fet a les dones culpables de tots els mals.

En la seva visita al Regne Unit també van sortir articles parlant del paper de les dones a l’església, arran sobretot de l’ordenació de dones de l’església anglicana, dient que ara s’està arribant a la destrucció d’aquesta branca del cristianisme.

Però el més evident ha estat algunes de les paraules que va dir Benet XVI a Barcelona i, sobretot, les imatges de les monges netejant l’altar i “parant la taula”, davant dels centenars d’homes que varen intervenir en tota la cerimònia.

D’això se n’ha parlat a molts programes de televisió (als Matins de TV3 o a La Noria de T5 o, fins i tot, al Telenotícies Migdia donant dades), també a emissores de ràdio, a tots els diaris han sortit articles d’opinió i ha estat un tema de moltes converses a la feina o entre les amistats.

Per a mi, és important que hagi sorgit aquest debat ja que és una forma més d’adonar-se fins a quin punt el patriarcat està molt present en la nostra quotidianitat; de manera que es repeteixen estereotips que no tenen res a veure amb la igualtat de drets, en la no discrimanació. Un model que manté el domini i el poder d’un sexe sobre l’altre i això té a veure amb la violència que s’exerceix sobre les dones.

Segons l’Església Catòlica, Déu és patriarcal, sexista i jeràrquic. És aquest el Déu que volen les dones creients? Potser la jerarquia eclesiàstica actual s’ha perdut en l’època de la inquisició.

1 thoughts on “Les dones a l’Església

  1. maria carcerenybella ha dit:

    Desde ja fa massa tems que es devat el tema de la discriminacio de la dona a l’ Esglesia catolica pero encara son moltes dones que no es volen donar comte i continuen rentan i planchan i escombran i fregan l’Esglesia perque els i semble que es un gran honor fero,mentre pensin aixi l’Esglesia no cambiara mai, perque els capellans(homes)al fi i al cap,ja els i esta be,

Deixa un comentari